Naslovna » Izlasci » Akcije » Međunarodni viteški turnir SVIBOR – Budi vitez
Ruski brod Slavjana
SVIBOR - Budi vitez: Brod Slavjana

Međunarodni viteški turnir SVIBOR – Budi vitez

Beograđani i gosti Beograda pozvani su da u subotu posete manifestaciju i učestvuju u programu 25. Međunarodnog viteškog turnira SVIBOR „Budi vitez“.

Početak programa planiran je ove subote, 8. oktobra od 13.00 u Beogradskom viteškom parku na obali Dunava, prekoputa Palate Srbija.

Program za subotu predviđa plovidbu srednjovekovnom viteškom lađom „Slavjana“, degustaciju srednjovekovne kuhinje, program za decu – školu za male vitezove, izložbu srednjovekovnih oklopa, oružja i opreme srednjovekovnog srpskog ratnika, radionice starih zanata, izložbu zastava i heraldičkih grbova, krasnopis, pokazne borbe i dvoboje viteških grupa iz Srbije i Mađarske.

Tokom celokupnog programa ulaz je besplatan za sve posetioce.

U dosadašnjem održavanju manifestacije prethodnih subota učestvovale su viteške grupe iz Češke, Mađarske i Srbije, Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“, Udruženje zanatlija „Zlatne ruke“, istoričari Marko Aleksić i Aleksandar Raković, kulinar Saša Mišić, brojne novinarske i TV ekipe, kao i veliki broj publike. Kako su najavili iz SVIBOR-a, u sastavu mađarske grupe, viteškog reda „Sveti Đorđe“, manifestaciji će prisustvovati i gradonačelnik grada Višegrada iz Mađarske.

Manifestacija se održava sa blagoslovom Srpske pravoslavne crkve i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda i sastavni je deo programa Dana evropske baštine, koja se održava već dve decenije u Beogradu. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.