Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Gajin svet: To je moja planeta!
Novi filmovi u bioskopima: Gajin svet: To je moja planeta!
Novi filmovi u bioskopima: Gajin svet: To je moja planeta!

Novi filmovi u bioskopima: Gajin svet: To je moja planeta!

U subotu, 29. oktobra 2022. od 18.00, u bioskopu Cineplexx Delta City premijerno će biti prikazan film „Gajin svet: To je moja planeta!“.

Publiku na premijeri pozdraviće Uma Štader, koja u filmu igra glavnu ulogu 14-godišnje Gaje, Sebastian Kavaca, koji tumači lik njenog oca, reditelj Peter Bratuša i ostali članovi ekipe filma.

Od 3. novembra film će biti na redovnim repertoarima bioskopa.

Dinamična priča ovog slovenačkog filma puna je humora, emocija i neizvesnosti. Kroz prizmu mladalačke komedije sa elementima krimi fikcije, prateći film ustvari posmatramo kako jedna razvedena porodica izlazi na kraj sa svakodnevnim problemima.

„Iz ovog filma mlada publika može da nauči da porodica može da funkcioniše i kada su roditelji razvedeni, da mladi tokom upotrebe društvenih mreža i surfovanja po internetu treba da čuvaju svoje podatke i ne dele fotografije sa ljudima koje ne poznaju, te da pravo prijateljstvo može da prevaziđe i teška iskustva“, kaže povodom premijere u Srbiji Sebastian Kavaca.

Glavna junakinja filma „Gajin svet: To je moja planeta!“, četrnaestogodišnja devojka sa izraženim osećajem za pravdu, stalno zapada u nevolje, iako joj je namera samo da pomogne drugima. U Gajinom liku, kao i problemima s kojima se suočava veoma lako će se prepoznati i ovdašnji tinejdžeri, a film će ih istovremeno i nasmejati i naučiti kako da se s tim problemima nose.

Nakon turbulentnog poslednjeg školskog dana, kada doživljava da bude nepravedno optužena i njen identitet na društvenim mrežama ukraden, Gaja i njena starija sestra odlaze na odmor sa ocem u kamp, na obali mora… Ali, avantura tek počinje.

Gaja se ubrzo nalazi u centru kriminalne istrage. Međutim, uz pomoć prijatelja i policijskog inspektora, uspeva da spasi vlasnika bara od nemilosrdnog ucenjivača i istovremeno ujedini porodicu.

Originalni naziv filma: Gajin svet 2 (Gajin svet: Ovo je moja planeta!). Premijera: 29. oktobar 2022; Cineplexx Delta City, 18.00. Početak prikazivanja: 3. novembar 2022. Dužina trajanja: 97 minuta. Država i godina proizvodnje: Slovenija / 2022. Žanr: porodični, komedija, romantični/ljubavni. Uloge: Uma Štader, Sebastian Cavazza, Enej Černe Berčič, Neža Smolinsky, Jurij Zrnec, Katarina Čas. Reditelj: Peter Bratuša.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.