Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Noć veštica: Kraj
Novi filmovi u bioskopima: Noć veštica: Kraj
Novi filmovi u bioskopima: Noć veštica: Kraj

Novi filmovi u bioskopima: Noć veštica: Kraj

Ovo je poslednji put da Lori Stroud pruža otpor! Od četvrtka, 13. oktobra 2022, u domaćim bioskopima prikazivaće se film „Noć veštica: Kraj“.

Posle 45 godina, najcenjenija i najpoštovanija horor franšiza u istoriji filma dostiže svoj epski, zastrašujući kraj, dok se Lori Stroud po poslednji put susreće sa samim otelotvorenjem zla, Majklom Majersom, u finalnoj borbi, kakva do sada još nije viđena na velikom platnu. Samo jedno od njih će preživeti.

Glumačka legenda Džejmi Li Kertis poslednji put vraća se ulozi koja je lansirala njenu karijeru, Lori Stroud, prvoj „poslednjoj devojci“ horora. Kertis tumači ovaj lik više od četiri decenije, što je jedan od najdužih odnosa glumac-lik u istoriji filma. Kad je franšiza obnovljena 2018. godine, film „Noć veštica“ oborio je rekorde na bioskopskim blagajnama, postao poglavlje sa najvećom zaradom u franšizi i postavio novi rekord kada je u pitanju najbolje otvaranje za horor film u kome glumi žena.

Četiri godine nakon prethodnog ubistva za Noć veštica, Lori živi sa svojom unukom Alison i završava pisanje svojih memoara. Majkl Majers nije viđen od tada. Lori, nakon što je dozvolila duhu Majkla Majersa da upravlja njenom stvarnošću, odlučila je da se oslobodi straha i besa i da prigrli svoj život.

Ali, kada je mladić Kori Kaningem optužen da je ubio dečaka koga je čuvao, to izaziva lanac nasilja i užasa koji će naterati Lori da se, jednom zauvek, konačno suoči sa zlom koje ne može da kontroliše…

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Halloween Ends / Noć veštica: Kraj. Početak prikazivanja: 13. oktobar 2022. Dužina trajanja: 111 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: horor. Uloge: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards. Reditelj: David Gordon Green.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.