Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Vučje bobice
Novi filmovi u bioskopima: Vučje bobice
Novi filmovi u bioskopima: Vučje bobice

Novi filmovi u bioskopima: Vučje bobice

Emotivni i duhoviti porodični film „Vučje bobice“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 20. oktobra 2022, posle beogradske premijere na Kids festu.

Podsetimo, prave ovacije autorsko-glumačka ekipa filma imala je nakon premijerne projekcije ostvarenja na Filmskim susretima u Nišu, kada je Nadi Blam dodeljena nagrada publike.

U neizvesnoj avanturistčkoj priči mnogi od nas mogli bi da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice. Aktuelna filmska priča, nastala pod rediteljskom palicom Sretena Jovanovića, oslikava stalne napore četvoročlane porodice da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rešenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju.

„Opet se svađaju“ – jedna je od upečatljivih rečenica koju izgovara dečak Aleksa dok sa mlađom sestrom Anđom prati raspravu svojih roditelja zaslepljenih jednom od brojnih dnevnih razmirica, jer ih njihov trenutni sebičluk sprečava da shvate ko ih osmatra i sluša.

Nastala po ideji Jelene Miljuš, a na osnovu scenarija Tode Nikoletića, porodična filmska priča „Vučje bobice“ jednako pred ekranom intrigira i roditelje i decu ukazujući na ljubavi kao osnovu opstanka zajednice. Učestale rasprave roditelja, svakodnevne priče o njihovom rastavljanju, neopravdano dečije osećanje krivice samo su neke od situacija koje istinska ljubav brata i sestre uspeva da nadjača. A ko ih u teškim momentima može najbolje razumeti nego njihovi bake i deke.

Šestogodišnja Anđa koja boluje od astme i njen brat Aleksa pokušavaju da pronađu svoj put do sreće. Oni se odlučuju za beg na selo, kada sve postaje jedna avantura, puna neizvesnosti i neočekivanih obrta.

Originalni naziv filma: Vučje bobice. Početak prikazivanja: 20. oktobar 2022. Dužina trajanja: 91 minut. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2022. Žanr: drama, porodični. Uloge: Tijana Čurović, Rastko Janković, Nada Blam, Vesna Stanojević, Rade Marijanović, Duško Radović. Reditelj: Sreten Jovanović.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.