Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu, 22. i 23. oktobar 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu: Softbol (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu: Softbol (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu, 22. i 23. oktobar 2022.

Najavljujemo sportska takmičenja u Beogradu za vikend, 22. i 23. oktobra 2022, u softbolu, stonom tenisu, odbojci i drugim sportovima…

Trofej Beograda 2022 u softbolu

Softbol savez Beograda organizovaće Trofej Beograda, 16. godinu zaredom, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

Učesnici takmičenja su juniorska reprezentacija Bugarske, beogradski klub Svet sporta i novosadska Voša.

Mečevi su planirani u subotu, dok će u nedelju dve najbolje plasirane selekcije odigrati utakmicu za prvo mesto. Igra se disciplina softbol slou pič, gde ekipu čini mešovit sastav, pola devojčica i pola dečaka.

Licencirani trener softbola Jelena Cvetković predvodiće ekipu Svet sporta, popularne Škorpije.

– Imaćemo najmlađi tim. Najvažnije je da se softbolašice uigravaju. Puno je novih dečaka i devojčica i biće zanimljivo gledati ih. Očekivali smo i ekipu iz Grčke, koja je bila učesnik pre tri godine, ali finansijska situacija im nije dozvolila da ovaj put dođu. Teren je pokošen, spreman za dobre utakmice – poručila je Cvetković.

Takmičenje se održava od 9.00 do 12.00 na softbol terenu u Ripnju.

SPRET za mladeZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Asocijacija „Sport za sve“ organizovaće rekreativnu manifestaciju „SPRET za mlade“ od subote, 22. oktobra do subote, 5. novembra 2022, od 10.00 do 14.00, u salama Gradskog centra za fizičku kulturu.

Takmičenja u muškoj i ženskoj kategoriji biće održana u disciplinama stoni tenis, odbojka, pikado, mali fudbal i basket.

„SPRET za mlade“ se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Kik boks: Veče šampiona

Kik boks savez Beograda i Kik boks klub Zemun u subotu, 22. oktobra od 21.00, u SC „Pinki“ organizuju Veče šampiona na kojem će se okupiti osvajači najznačajnijih svetskih odličja.

Veče šampiona se održava u okviru Prvenstva Beograda u disciplini low kick. Na prvenstvu Beograda koje počinje u 11.00 učestvovaće više od 100 takmičara, dok su tokom večeri planirana finala na kojima će se pojaviti svi šampioni koji su stasali u Kik boks klubu Zemun u poslednje tri decenije.

Među njima su svetski, evropski i državni šampioni i šampionke koji su na putu do najsjajnijih odličja pokorili najveća imena svetskih ringova.

Svoju podršku promociji Kik boks kluba Zemun će svojim prisustvom dati i ostali klubovi koji treniraju i takmiče se u Sportskom centru „Pinki“. Time će biti obeležen Dan „Pinkija“, koji je otvoren 21. oktobra 1974. povodom obeležavanja 30 – godišnjice oslobođenja Zemuna, i tada je nazvan Dom sportova, omladine i pionira Pinki.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)

loading...