Naslovna » Izlasci » Tribine » Tribina „Beograd za početnike“: Čaj u Sahari, Siriji, Anadoliji – umetnost putovanja
Tribina "Beograd za početnike": Umetnost putovanja
Tribina "Beograd za početnike": Umetnost putovanja

Tribina „Beograd za početnike“: Čaj u Sahari, Siriji, Anadoliji – umetnost putovanja

Nova tribina „Beograd za početnike“ biće organizovana u petak, 21. oktobra 2022. od 18.30, u Galeriji ’73 na Banovom brdu (Požeška 83a).

Autorka Smiljana Popov priređuje jedno egzotično putovanje, i to ne samo kroz neke od najlepših belosvetskih panorama i pejzaža, već i kroz uzbudljivu istoriju civilizacije, nekih od najstarijih kultura na svetu, ali i kroz svakodnevicu njihovih običaja i navika. Gošća tribine, Ivana Dukčević, putopisac, fotograf i magistar primenjenih umetnosti, otkriće sopstvenu, svojevrsnu „Umetnost putovanja“, sabranu u istoimeni putopis.

Na tribini „Čaj u Sahari, Siriji, Anadoliji – umetnost putovanja“ zainteresovani će „putovati“ u zemlju drevnih Berbera – prastanovnika severne Afrike, gde su snimljeni i nezaboravni kadrovi „Lorensa od Arabije“, „Čaja u Sahari“, „Igre prestola“.

Biće i priče o Marakešu, Kazablanci, Rabatu, Fesu… a posle Maroka biće predstavljena Anadolija: Trabzon, Erzurum, Kars – čuveni grad iz romana Orhana Pamuka, Kačkar…ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Vodič na ovom putovanju, iskusna svetska putnica, Ivana Dukčević provešće publiku i kroz zelenu oazu Bliskog istoka – Liban, njegovu prestonicu Bejrut, na obali Levanta, ali i jedan od najstarijih, neprekidno nastanjenih gradova na svetu – Damask.

Na povratku u Evropu, obići će se ostrvo Madeira gde živi duga, najlepše selo Portugala – Obidoš, portugalska korida, ali i domovina Don Kihota – Kastilja La Manča, crna ovca Španije – Baskija, grad tri kulture – Toledo, elegantna prestonica Madrid…

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...