Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 3-9. oktobar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 3-9. oktobar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 3. do 9. oktobra 2022: hladnija jutra, promenljivo oblačno, vetrovito uz moguće lokalne kratkotrajne pljuskove.

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama i psihičkim bolesnicima. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.38 / 18.15;
  • (utorak) 6.39 / 18.13;
  • (sreda) 6.41 / 18.11;
  • (četvrtak) 6.42 / 18.10;
  • (petak) 6.43 / 18.08.

U ponedeljak u Beogradu promenljivo oblačno, a popodne i uveče padaće kiša u pojedinim delovima grada. Vetar jak, severozapadni. Najviša dnevna temperatura biće 19 stepeni.

Ako putujete van Beograda… biće promenljivo oblačno, a prolazno naoblačenje koje uslovlјava kišu u zapadnoj Srbiji i Šumadiji ima tendenciju brzog premeštanja tokom prepodneva ka jugu zemlјe. I narednih dana jutra će biti hladna, u većini mesta od tri do 10 °C. Danas i sutra svežije sa dnevnom temperaturom ispod 20 °C, dok će u drugoj polovini nedelјe biti toplije, u većini mesta od 20 do 24 °C.

U utorak će biti promenljivo oblačno sa više sunčanih intervala, a u pojedinim delovima Beograda mogući su popodnevni kratkotrajni pljuskovi. Vetar će biti umeren, severozapadni. Temperatura će se kretati od devet do 18 stepeni.

U sredu – pretežno sunčano; u nekim delovima prestonice biće više oblaka, ali se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura će biti osam stepeni, a maksimalna dnevna 20 °C. Vetar – slab, severozapadni.

U četvrtak hladno jutro (9 °C), malo i umereno oblačno, bez padavina tokom dana. Duvaće slab jugoistočni vetar, koji će se predveče pojačati. Najviša dnevna temperatura biće 23 °C.

U petak pretežno sunčano, a meteorolozi ne očekuju padavine na području Beograda. Temperatura od 10 do 23 °C. Duvaće slab povremeno umeren jugoistočni vetar.

Uslediće oblačan vikend bez (za sada) najavljenih padavina.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.