Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. MikroFAF – Kontroverzno izdanje
13. MikroFAF - Kontroverzno izdanje
13. MikroFAF - Kontroverzno izdanje

13. MikroFAF – Kontroverzno izdanje

Međunarodni festival kratkog filma, 13. MikroFAF, biće održan od 18. do 20. novembra 2022. u Art bioskopu Kolarac (Studentski trg 5).

Tokom tri dana publika će moći da vidi 67 filmova različitih žanrova i rodova, u trajanju od jednog do 15 minuta. Produkcije su iz 22 države, od evropskih zemalja, preko SAD-a, do Koreje i Japana.

„Ove godine MikroFAF pod nazivom Controversy Edition ima svoje trinaesto (neki bi rekli zloslutno) izdanje, što je u skladu s ovom godinom kao takvom, obeleženom zastrašujućim i mračnim perspektivama ratova, energetske krize, gladi, pa čak i nuklearne kataklizme. Ali, želimo da prevaziđemo kletvu broja 13 i da oteramo maler“, navode organizatori festivala iz udruženja Satibara.

Žiri 13. MikroFAF-a (Tamara Drakulić, Mina Petrović i Zoran Ćatić) dodeliće nagrade za najbolji nezavisni i uradi-sam film, kao i specijalnu nagradu za najbolji kontroverzni film.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Juniorski žiri (Jelena Novaković, Sergeј Danilović Staničić i Aleksandar Gubaš) i ove godine će izabrati najbolje ostvarenje mladih do 18 godina.

U revijalnom programu biće prikazani kratki filmovi i predstavljena Interakcija iz Požege, Udruženje za kulturnu i medijsku dekontaminaciju iz Sarajeva i mlade autorke Jelena Novaković i Jovana Avramović. Nakon projekcije uslediće i debata o praksama i iskustvima neformalnog vs. formalnog filmskog obrazovanja, kao i uključivanju mladih u medijski aktivizam.

Ulaz na sve projekcije je besplatan. Više informacija o festivalu pogledajte ovde.

(danubeogradu.rs)