Naslovna » Izlasci » Festivali » 4. Festival ASITEŽ-a Srbije FAS – Uskoči!
4. Festival ASITEŽ-a Srbije FAS - Uskoči!
4. Festival ASITEŽ-a Srbije FAS - Uskoči!

4. Festival ASITEŽ-a Srbije FAS – Uskoči!

Četvrto izdanje Festivala ASITEŽ-a Srbije (FAS) biće održano od 2. do 6. novembra 2022. u Beogradu, a za najbolje su predviđene nagrade.

Ovogodišnji FAS okupio je deset pozorišnih predstava za decu i mlade pod sloganom „USKOČI!“. Jedinstveni koncept festivala, kao i posebno osmišljene nagrade, doprineće tome da tokom pet festivalskih dana pozorišta iz cele zemlje daju sve od sebe i zadovolje mladu pozorišnu publiku.

Na festivalu se dodeljuju dve ravnopravne nagrade: Nagrada za najbolju predstavu prema odluci Stručnog žirija i Nagrada za najbolju predstavu prema odluci Žirija pedagoga.

Na kraju svakog takmičarskog dana članovi žirija pedagoga i stručnog žirija će predvođeni moderatorkom Jelenom Bogavac, razmenjivati svoje utiske u razgovoru otvorenom za javnost.

Kao i prošle godine, domaćin festivala će biti Malo pozorište „Duško Radović“, a osim u ovom beogradskom pozorištu predstave će se izvoditi i na scenama Teatra „Vuk“, Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatra Lazarevac, Bitef Teatra i Pozorišta lutaka „Pinokio“.

Festival će svečano biti otvoren u sredu, 2. novembra u 12.00 u Teatru „Vuk“, gde će potom Pozorište „Boško Buha“ izvesti predstavu „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ (za uzrast 7+).

Nakon ove predstave glavni i prateći programi se nastavljaju tokom svih pet dana festivala. Ulaznice za festivalski program se mogu rezervisati ili kupiti na blagajnama pozorišta u kojima se predstave izvode. Cena ulaznice za predstave zavisi od pozorišta u kome se izvode.

Publika će biti u prilici da pogleda i predstave: „Strahinja“, „Snežna kraljica“, „Ja sam Akiko“, „Mogućnost zabavljanja kod ptica“, „Bambi“, „Devojčica sa šibicama“, „Dečak i mesec“, „Dvanaesto more“ i „Bajka o začaranoj lepotici“.

4. Festival ASITEŽ-a Srbije FAS - program

Više informacija objavljeno je na zvaničnom Facebook i Instagram profilu festivala. (danubeogradu.rs)

loading...