Naslovna » Izlasci » Akcije » Božidarac: Vikend Evrope na Vračaru
Božidarac: Vikend Evrope na Vračaru
Božidarac: Vikend Evrope na Vračaru

Božidarac: Vikend Evrope na Vračaru

U saradnji sa nevladinim organizacijama Božidarac će u subotu i nedelju, 26. i 27. novembra 2022, organizovati Vikend Evrope na Vračaru.

Mladi će moći da se upoznaju sa prilikama o studiranju u EU uz stipendije, ali takođe posetioci će moći da čuju iskustva o finansiranju projekata iz kultura i to filma, književnih prevoda i drugih.

Pored toga, mladi evropski ambasadori koji promovišu rodnu ravnopravnost, ljudska prava, ekološke inicijative, pomirenje u regionu će predstaviti njihove planove u narednom periodu i mogućnosti za uključivanje.

Posle panela, Vikend Evrope na Vračaru biće završen sa projekcijama evropskih filmova koji će biti iznenađenje za publiku.

Direktor Božidarca, Vladimir Kljajić je ovom prilikom izjavio:ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

– Često se EU portretiše kao organizacija koja vrši pritiske na Srbiju, ali to nije baš tako. Naš strateški cilj kao države nakon 2000. godine je ulazak u Evropsku uniju i u tom partnerskom odnosu našoj državi su otvorene brojne mogućnosti. Predstavićemo deo koji se odnosi na obrazovanje i kulturu.

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan.

Vikend Evrope se realizuje uz podršku GO Vračar i Delegacije EU u Beogradu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.