Naslovna » BG svaštara » Ekonomija » Cene osnovnih namirnica u Beogradu, 15. novembar 2022.
Cene osnovnih namirnica (foto: Pixabay)
Cene osnovnih namirnica (foto: Pixabay)

Cene osnovnih namirnica u Beogradu, 15. novembar 2022.

Ovo su cene osnovnih namirnica u Beogradu od 15. novembra 2022, u popularnim supermarketima: Maxi, Idea, Dis, Roda, Tempo, Univerexport.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da ograniči visinu cena osnovnih životnih namirnica: šećer kristal, brašno tip T-400, jestivo suncokretovo ulje, svinjsko meso – but i UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine.

Odlukom, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci, a za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.

Cena belog kristal šećera ograničena je na višem nivou, a korigovana je i cena svežeg pilećeg mesa.

Članovi Vlade izmenili su Odluku o privremenoj zabrani izvoza mleka i proizvoda od mleka i tako zabranu izvoza tih proizvoda produžili za još 30 dana.

Umesto 109,99 dinara, šećer će od sada koštati 114,99 dinara po kilogramu, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice. Vlada Srbije izmenila je Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, te se u izmenjenom članu kaže da „maksimalna maloprodajna cena belog kristal šećera, u svim pakovanjima, ne sme prelaziti 114,99 dinara po kilogramu“.

Cene osnovnih namirnica, 15. novembar 2022.

Cene su izražene u dinarima.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.