Naslovna » Izlasci » Festivali » Deseti Festival fotografije – Vizualizator 2022
Deseti Festival fotografije - Vizualizator 2022: fotografija Espena Rasmusena
Deseti Festival fotografije - Vizualizator 2022: fotografija Espena Rasmusena

Deseti Festival fotografije – Vizualizator 2022

Deseti Festival fotografije Vizualizator otvara Espen Rasmusen, autor čije se ime nalazi u vrhu savremene profesionalne fotografije.

Međunarodno priznati norveški fotograf predstaviće se našoj publici izložbom „People In Need“ koja donosi najuspešnija ostvarenja autora. Rasmusen je nosilac najvećih svetskih priznanja u oblasti fotografije. Među brojnim drugim, tu je više nagrada World Press Photo i prva nagrada Sony Picture of the Year International.

Svečano otvaranje je 17. novembra 2022. u 19.00 u UK „Parobrod“. Otvaranju prethodi radionica (od 17.00) koju će Rasmusen održati za profesionalne fotografe.

Najznačajniji događaj u oblasti fotografije na našem prostoru, festival se održava od 2013. godine i okuplja najveća imena domaće i internacionalne fotografske scene.

Vizualizator u svom desetom izdanju ugostiće autore iz više zemalja. Pored velikana profesionalne fotografije predstaviće se i mladi domaći fotografi, kao i najuspešniji učesnici nacionalnog konkursa za najbolju fotografiju u medijima Press Photo Srbija.

Organizatori festivala Vizualizator pozivaju zainteresovane da saznaju više o fotografiji kroz izložbe, radionice, tribine i druge aktivnosti koje će se do 10. decembra održavati na nekoliko lokacija u Beogradu.

Detaljne informacije možete pronaći na sajtu festivala.

(danubeogradu.rs)

loading...