Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert Rok kampa za devojčice u Domu omladine Beograda
Koncert Rok kampa za devojčice u Domu omladine Beograda (autorka vizuala: Irina Brajović)
Koncert Rok kampa za devojčice u Domu omladine Beograda (autorka vizuala: Irina Brajović)

Koncert Rok kampa za devojčice u Domu omladine Beograda

Koncert Rok kampa za devojčice biće održan u nedelju, 27. novembra 2022. od 18.00, u Klubu Doma omladine Beograda. Ulaz će biti besplatan.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program koji okuplja devojčice iz cele Srbije koje žele da nauče osnove sviranja gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, kao i osnove snimanja zvuka i koncertne produkcije. Namenjen je devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina i svake godine se održava u drugom gradu u Srbiji.

Čitav projekat pokrenut je po uzoru na mnoge slične kampove za devojčice širom sveta, a u cilju osnaživanja devojčica da se oprobaju u sviranju na instrumentima u kojima su devojčice, devojke i žene u našoj zemlji u znatno manjem procentu zastupljene.

Ovogodišnje izdanje kampa održano je u Kruševcu i kao i prethodnih godina, devojčice su imale priliku da sa svojim mentorkama, muzičarkama sa alternativne muzičke scene rade nekoliko dana na uvežbavanju pesama koje su same osmislile.

Publika će po prvi put imati priliku da čuje osam bendova i njihove originalno napisane numere. Svi u publici će dobiti knjižice sa nazivima i tekstovima pesama, kako bi mogli zajedno sa devojčicama da pevaju na koncertu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Kao i do sada, mentorski tim koji je posvećeno radio sa devojčicama činile su aktivne muzičarke sa domaće alternativne scene.

Predvodila ga je bubnjarka benda Nemesis i jedna od osnivačica Rok kampa za devojčice Selena Simić. Pored Selene, mentorski tim činile su: Milica Mitić (gitara), Katarina Zarić (bas gitara), Aleksandra Stamenković iz benda Jenner (gitara), Marija Uzunovska (bas gitara), Biljana Šunjka iz benda Čupavci (bubanj), a na klavijaturi su se pridružile Marija Nikolić, Ana Janković (Stray Dogg) i Marija Gavranović. Iva Mišović, koja stvara pod imenom Iva Lorens učesnicama je pomagala oko tehnike pevanja i u pisanju autorskih pesama. Ariadna Vrljanović-Zhao (Realma) je u saradnji sa Sofiom Kuzmanović naučila devojčice osnove muzičke produkcije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.