Naslovna » Izlasci » Sport » Kružna trka „Nagrada Beograda 2022“ – Memorijal Mirko Butulija
Kružna trka "Nagrada Beograda 2022" - Memorijal Mirko Butulija (foto: Velimir Marinković / Pixabay)
Kružna trka "Nagrada Beograda 2022" - Memorijal Mirko Butulija (foto: Velimir Marinković / Pixabay)

Kružna trka „Nagrada Beograda 2022“ – Memorijal Mirko Butulija

Na stazi Ušće, u subotu i nedelju, 5. i 6. novembra 2022, biće održana kružna trka „Nagrada Beograda 2022“ – Memorijal Mirko Butulija.

Organizatori Grad Beograd i Sportski auto i karting savez Srbije ovog vikenda organizovaće auto trke koje se boduju za Šampionat Centralne evropske zone, Nacionalni šampionat Srbije i Otvoreno prvenstvo Srbije.

Zvanični trening počinje u subotu od 11.15, a pola sata posle završetka drugog dela treninga biće objavljene startna lista za trku po divizijama. Prva trka, CEZ Divizija 4 počinje u 16.15.

U nedelju, u 8.30 počinje start warm up-a po rasporedu divizija kao na trci. Svečano otvaranje takmičenja je u podne, a start trke je deset minuta kasnije.

Oko 17.00 očekuje se objava nezvaničnih rezultata, a petnaest minuta kasnije i proglašenje pobednika.

Trka će se odvijati prema odredbama Međunarodnog sportskog pravilnika FIA (ISC), Pravilnika CEZ-a, Pravilnika o auto sportu SAKSS-a i Dodatka pravilnika za auto trke na kružnim stazama i odredbama ovog Posebnog pravilnika.

Staza Ušće je dužine 2.325 metra, sa šest levih i dve desne krivine, a vozi se levi krug (ukupno 22 kruga za sve klase). Organizatori su obezbedili priznanja za takmičare koji su osvojili jedno od prva tri mesta u svakoj klasi.

Izmene u saobraćaju i na linijama JGP

Tokom održavanja trke „Nagrada Beograda 2022“ – Memorijal Mirko Butulija na prostoru kod Poslovnog centra „Ušće“, od subote, 5. novembra, od ponoći do nedelje, 6. novembra, do 21.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila javnog linijskog prevoza će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom.

Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u navedenom periodu, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linija 27E i 35 će se, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Linije javnog prevoza 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“ sledećom trasom: – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza na izmenjenoj trasi.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.