Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Mačak u čizmama – Poslednja želja
Novi filmovi u bioskopima: Mačak u čizmama - Poslednja želja
Novi filmovi u bioskopima: Mačak u čizmama - Poslednja želja

Novi filmovi u bioskopima: Mačak u čizmama – Poslednja želja

Na radost svih mališana, i ljubitelja animacije, „Mačak u čizmama – Poslednja želja“, prikazivaće se od subote 3. decembra 2022. u bioskopima.

Film u sinhronizovanoj i titlovanoj verziji drugi je deo zabavnog serijala o omiljenom, šašavom, neustrašivom mačku koji, naravno, obožava mleko.

Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.

Svojim glasom, Antonio Banderas, ponovo je oživeo Mačka u čizmama u njegovom epskom pohodu u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvezdu želja i vratio svoje izgubljene živote. Ali, kako mu je ostao samo jedan život, Mačak će morati da se ponizi i zatraži pomoć svoje bivše partnerke i neprijateljice Kiti kojoj je glas pozajmila Salma Hajek u originalnoj verziji.

U svom pohodu, Mačaku i Kiti će, uprkos njihovom mišljenju, pomoći Pero, brbljiv i izuzetno veseo džukac. Zajedno, trio će morati da bude uvek korak ispred Zlatokose, krimi familije Tri medveda, „Velikog“ Džeka Hornera i zastrašujućeg lovca na glave Velikog Zlog Vuka.

Lik Mačka u čizmama prvi put se pojavio 2004. godine u filmu „Šrek 2“, koji je bio nominovan za Oskara. Istog trenutka postao je globalna senzacija. Kasnije, Mačak se pojavljivao u još dva nastavka priče o Šreku, kao i u svom filmu i brojnim animiranim filmovima i TV serijama. Filmovi o Šreku i Mačku u čizmama zajedno su zaradili više od 3,5 milijardi dolara širom sveta.

Nakon pretpremijernih vikend projekcija, „Mačak u čizmama – Poslednja želja“ stiže na redovne bioskopske repertoare 8. decembra.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Puss in Boots: The Last Wish / Mačak u čizmama – Poslednja želja. Pretpremijerni vikend: 3. i 4. decembar 2022. Redovni repertoari: 8. decembar 2022. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: animirani, komedija, avantura. Sinhronizacija: Aleksandar Gligorić, Dušica Novaković, Milan Antonić, Branislav Jevtić, Anja Mit, Ognjen Drenjanin. Originalni glasovi: Antonio Banderas, Salma Hayek, Olivia Colman, Harvey Guillén, Samson Kayo. Reditelji: Joel Crawford, Januel Mercado.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.