Posle svetskih premijera u Torontu i Londonu, film „Meni“ će se prikazivati i u beogradskim bioskopima od četvrtka, 17. novembra 2022.
Ideja za početak filmske priče prožete misterijom i neizvešnošću javila se scenaristi Vilu Trejsiju, kada je pre nekoliko godina, tokom svoje posete Berganu u Norveškoj posetio otmeni restoran na obližnjem privatnom ostrvu.
„Bio sam klaustrofobičan. Kada smo seli da jedemo video sam da čamac, koji nas je dovezao, odlazi sa doka. Bilo je to malo ostrvo i pomislio sam da smo tamo zaglavljeni naredna četiri sata, a šta ukoliko nešto krene po zlu?!”, otkrio je Trejsi.
Scenario je potom stigao u ruke producenta Adama Mekeja, a onda i do Rejfa Fajnsa, koga je magično privukla uloga šefa kuhinje – Slovika.
O svojoj ulozi devojke Margo koja pomalo odudara od družine željne da bude deo elitne ekipe datog restorana, glumica Anja Tejlor-Džoj navodi:
„Ona je enigma i zato je interesantna. Stamena je, zabavna i veoma, veoma brza. Zna svoj posao i šta osoba sa kojom je želi i kako da dosegne taj ideal“.
Sve počinje na ostrvu Hotorn gde se nalazi specifičan restoran u koji dolaze samo bogati, slavni, ali i oni nadmeni, spremni da za specijalane obroke sačinjene od malih zalogaja plate više od hiljadu dolara po osobi.
Restoranski meni, koji podrazumeva degustaciju nekoliko ekskluzivnih obroka sastavio je Slovik, šef kuhinje i umetnik svog zanata, koji je, kako se čini, sklopio „Faustov pakt“.
Među Slovikovim gostima je i mladi par koji, kako bi uživali u delikatesima zajedno sa grupom od desetoro stranaca, ide na udaljeno ostrvo, na severozapadu Tihog okeana.