Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Pozovi Džejn
Novi filmovi u bioskopima: Pozovi Džejn
Novi filmovi u bioskopima: Pozovi Džejn

Novi filmovi u bioskopima: Pozovi Džejn

Elizabet Benks i Sigurni Viver glume u najnovijoj američkoj drami „Pozovi Džejn“, koja će se prikazivati u bioskopima od 3. novembra 2022.

Autori filma inspirisani su stvarnim događajima iz šezdesetih godina prošlog veka.

Džojin srećan život ispunjen brigom za svoju porodicu, kao i deljenjem tajni sa svojom najboljom prijateljicom Lanom, potpuno je izmenjen kada njena toliko željena trudnoća postane pretnja po nju.

Istovremeno uzbudljiva istorijska drama aktuelna i u današnjim vremenima, „Pozovi Džejn“ se oslanja na priču gde je za više hiljada žena i devojaka omogućen bezbedan abortus u Čikagu u vremenima kada je to bilo nezakonito. Žene koje su stajale iza uslužnog servisa nalazile su se pod šifrovanim imenom. Za neželjenu trudnoću moglo je samo da se „pozove Džejn“, a servis je počeo sa radom kao rezultat tadašnjih pokreta za građanska prava i feministički pokret.

„Trijumfalno slavi upornost i moć žene!“ (Film Threat)

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Call Jane / Pozovi Džejn. Početak prikazivanja: 3. novembar 2022. Dužina trajanja filma: 121 minut. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: drama. Uloge: Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Chris Messina. Rediteljka: Phyllis Nagy.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.