Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Rekla je
Novi filmovi u bioskopima: Rekla je
Novi filmovi u bioskopima: Rekla je

Novi filmovi u bioskopima: Rekla je

Od 17. novembra 2022. u bioskopima će se prikazivati film „Rekla je“, zasnovan na Pulicerom nagrađenoj reportaži Njujork Tajmsa i istinitim događajima.

Ovo je delo nemerljive važnosti i značaja, obrađujući jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

Novinarke Njujork tajmsa, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je kasnije pretočena u istoimenu knjigu „Rekla je“.

One su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: She Said / Rekla je. Početak prikazivanja: 17. novembar 2022. Dužina trajanja: 128 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: drama. Uloge: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle. Rediteljka: Maria Schrader.
(danubeogradu.rs)

loading...