Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Usluga e-fakturisanja e-Invoices Online
Usluga e-fakturisanja e-Invoices Online: infografički prikaz e-fakture; rokovi
Usluga e-fakturisanja e-Invoices Online: infografički prikaz e-fakture; rokovi

Usluga e-fakturisanja e-Invoices Online

Ako imate preduzeće i potrebno vam je fakturisanje, e-Invoices Online je razvio veliki broj rešenja idealnih za vaša preduzeća.

Usluga se odnosi na sva preduzeća i poslovna lica – od malih do velikih, javnih i privatnih, za računovođe ili softver developere, na osnovu 15 godina iskustva u fakturisanju.

E-fakturisanje u Srbiji

Prema novom srpskom Zakonu o elektronskoj trgovini, e-fakturisanje će biti obavezno od 1. januara 2023. za javne i privatne firme.

Uredba zahteva od preduzeća da se prebace sa papirnih faktura na elektronske fakture kako bi povećali transparentnost kompanije i učinili sakupljanje PDV-a lakšim. Firme bi trebalo da se prebace na e-fakturisanje i zbog drugih razloga pored novog zakona.

Pored toga što će biti neophodno zbog usklađivanja sa zakonom, softver e-fakturisanja poboljšava efikasnost računovođstva kompanije, štedeći vreme i novac.

Karakteristike e-Invoices Online

Možete da pravite e-fakture, da šaljete takve e-fakture na SEF, da primate e-fakture sa SEF-a i, na kraju, da arhivirate e-fakture.

To su najutemeljenije funkcije ove usluge e-fakturisanja. Kako bi učinili ceo proces e-faktruisanja lakšim i bržim, e-Invoices Online sređuje sve te korake i daje pristup dodatnim mogućnostima.

Vi samo trebate da popunite potrebne informacije na strani kako bi kreirali e-fakturu. Možete brzo napraviti validnu e-fakturu prateći jednostavan primer.

Zbog nekoliko važnih funkcija programa, proces kreiranja je brži. Kreiranje e-fakture je najjednostavnije moguće zbog automatskog računanja PDV-a, registara lakih za unos i automatskog popunjavanja informacija.

Pored veb e-fakturisanja, možete još više optimizovati procedure naplate povezivanjem postojećeg računovodstvenog softvera (ako ga imate) sa e-Invoices Online. Možete slati i primati e-fakture direktno u vaš ERP povezivanjem na drugi računovodstveni program. Dodatno, sve e-fakture se čuvaju u arhivi zbog jednostavnijeg pristupa.

Pored SEF-a, e-fakture možete slati i na Peppol mrežu koristeći e-Invoices Online. Peppol je globalna mreža koja omogućava organizacijama da bezbedno razmenjuju elektronske dokumente sa ostalim kompanijama koje su registrovane na Peppol mreži, uključujući i e-fakture.

Kada pokušavaju da povežu svoj ERP sa uslugom e-fakturisanja, neke firme mogu naići na probleme zato što je njihov ERP kod zastareo ili zato što ne mogu da stupe u kontakt sa provajderom softvera kako bi napravio neophodne promene. e-Invoices Online ima rešenje za ovaj problem. Bez obzira sa kakvim preprekama se susreću, inovativna tehnologija omogućava svima da povežu svoj ERP sa e-fakturisanjem.

Na kraju, ali ne manje važno, neka preduzeća mogu povezati svoj ERP, ali im je potrebno specijalizovanije rešenje, jer je njihovo e-fakturisanje skuplje ili zato što treba da unose e-fakture u određenom formatu ili tipu podataka. E-invoices Online nudi specijalizovano e-fakturisanje za ove kompanije.

Infografički prikaz funkcija e-Invoices Online programa i dostupne opcije e-fakturisanja
Infografički prikaz funkcija e-Invoices Online programa i dostupne opcije e-fakturisanja

Elektronsko plaćanje za vašu kompaniju

Zaključno, e-invoices Online pruža idealna rešenja za vaše potrebe, bez obzira na vaše zahteve za e-fakturisanje. Sve što vam je potrebno dostupno je na e-invoices Online, uključujući rešenja vezana za veb, povezivanje na ERP sistem, i razvoj prilagođenih usluga.

Da biste osigurali svoju zakonsku usklađenost i bezbrižnost, jednostavno vam je potrebna kompanija od poverenja koja može da vodi ceo proces. E-fakturisanje je prednost koja vam može pomoći da sačuvate novac kako biste ga iskoristili na važnije stvari, a da ne bude teret vašoj kompaniji.

Ako već niste, obavezno proverite usluge e-Invoices Online kao vašeg provajdera, jer se bliži krajnji rok – 1. januar 2023. Takođe, možete testirati dostupnu demo verziju sa sajta pre nego što se obavežete kupovinom.

Odabirom pouzdanog provajdera e-fakturisanja sada, vodite računa o vašem preduzeću tako što ćete biti spremni za e-fakturisanje i promene koje će se desiti u januaru. Dozvolite da se e-Invoices Online pobrine za propise i zahteve za fakturisanje kako biste se mogli koncentrisati na najvažnije operacije preduzeća.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.