Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 14-18. novembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 14-18. novembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 14. do 18. novembra 2022: pored jutarnje magle, biće oblačno, a od srede će biti i pada temperature i kiše.

Biometeorološke prilike i dalјe relativno povolјno utiču na sve hronične bolesnike i osetlјive osobe. Oprez je neophodan kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i psihičkim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i promenlјivo raspoloženje.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.33 / 16.11;
  • (utorak) 6.34 / 16.10;
  • (sreda) 6.36 / 16.09;
  • (četvrtak) 6.37 / 16.08;
  • (petak) 6.38 / 16.07.

U ponedeljak, pretežno sunčano tokom celog dana. Vetar slab ili umeren istočni. Najviša dnevna temperatura biće 17 stepeni.

Ako putujete van Beograda… tokom jutra duž rečnih dolina i po kotlinama jugozapadne, južne i istočne Srbije ponegde magla, koja će smanjivati vidlјivost lokalno i na manje od 100 m. Tokom dana sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, istočni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura biće od 13 do 18 stepeni.

Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. 

U utorak, maglovito jutro u nižim delovima grada, malo i umereno oblačno tokom celog dana. Vetar će biti slab, jugoistočni. Temperatura će se kretati od osam pre podne do maksimalnih 15 stepeni.

U sredu, jutro prohladno (osam stepeni), a padaće i kiša. Tokom dana će biti oblačno sa popodnevnom kišom, a maksimalna dnevna neće biti viša od 17 °C. Vetar – slab, jugoistočni.

U četvrtak u skoro svim delovima Beograda padaće kiša tokom celog dana. Duvaće jači severozapadni vetar. Temperatura se neće menjati do uveče, oko 11 °C.

U petak – tokom noći i jutra moguća je kiša. Tokom dana će biti oblačno uz povremene padavine tokom celog dana, uz jači jugoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura do 8 °C.

Za vikend oblačno i hladnije, sa kišom u subotu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.