Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 28. novembar – 2. decembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 28. novembar – 2. decembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 28. novembra do 2. decembra 2022: jutra maglovita, oblačno, kiša od srede, temperatura do sedam stepeni.

Očekivana biometeorološka situacija doprineće delimičnom smanjenju tegoba kod većine hronične obolelih. Ipak se izvestan oprez savetuje astmatičarima, nervno labilnim i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje opreznost.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.51 / 16.00;
  • (utorak) 6.53 / 15.59;
  • (sreda) 6.54 / 15.59;
  • (četvrtak) 6.55 / 15.59;
  • (petak) 6.56 / 15.58.

U ponedeljak, jutro maglovito u nižim predelima Beograda, tokom dana oblačno i hladno. Vetar umeren i jači, jugoistočni. Najviša dnevna temperatura biće sedam stepeni.

Ako putujete van Beograda… biće oblačno, a ujutro i pre podne u većini predela i maglovito, lokalno uz rosulju. Na istoku Srbije ponegde se očekuje slaba kiša u nižim predelima, a u brdsko-planinskim predelima na jugu i jugoistoku Srbije provejavanje slabog snega uz jači istočni vetar. Najniža temperatura od -2 do tri, a najviša od četiri do osam stepeni.

U utorak, jutro hladno i maglovito, umereno oblačno tokom celog dana. Vetar će biti jači, jugoistočni. Temperatura će se kretati od dva pre podne do maksimalnih sedam stepeni.

U sredu, jutro hladno (četiri stepena), a u pojedinim delovima grada padaće kiša tokom dana. Tokom dana će biti oblačno, a maksimalna dnevna neće biti viša od 7 °C. Vetar – jak, jugoistočni.

U četvrtak će biti oblačno i tmurno, sa kišom tokom dana. Duvaće jak istočni vetar. Temperatura se neće menjati bitnije menjati tokom dana: 4-6 °C.

U petak – oblačno i tmurno sa maglom pre podne. Vetar – slab, jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od tri do 6 °C.

Za vikend oblačno, ali bez kiše, za nijansu toplije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.