Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 7-13. novembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 7-13. novembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 7. do 13. novembra 2022: pored jutarnje magle, biće oblačno i tmurno, uz slab vetar, povremeno će padati kiša.

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno povolјno na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Moguće su blage meteoropatske reakcije u vidu umora.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.24 / 16.19;
  • (utorak) 6.25 / 16.18;
  • (sreda) 6.16 / 16.17;
  • (četvrtak) 6.28 / 16.15;
  • (petak) 6.29 / 16.14.

U ponedeljak, u pojedinim delovima Beograda pre podne sumaglica i magla. Tokom dana oblačno, hladno i tmurno. Povremeno će padati rosulјa ili slaba kiša. Vetar slab jugoistočni, krajem dana zapadni. Najviša dnevna temperatura biće 11 stepeni.

Ako putujete van Beograda… biće oblačno, tmurno i hladno, ponegde sa maglom. Tokom dana mestimično se očekuje rosulja ili slaba kiša. Na jugu zemlje tokom dana umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, ali se uveče i tokom noći očekuje naoblačenje, a onda i slaba kiša. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 5 do 11, najviša dnevna od 11 do 14, na jugu i jugoistoku do 19 stepena.

Na Dunavu nizvodno od Slankamena i na Savi vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

U utorak, maglovito jutro u nižim delovima grada, oblačno tokom celog dana, uz kraće sunčane intervale. Vetar će biti slab, jugoistočni. Temperatura će se kretati od devet pre podne do maksimalnih 15 stepeni.

U sredu, jutro prohladno (osam stepeni), a magle će biti u nižim delovima grada. Tokom dana će biti pretežno sunčano, a maksimalna dnevna neće biti viša od 20 °C. Vetar – slab, jugoistočni.

U četvrtak pre podne magla, novo naoblačenje, uz moguću kratkotrajnu kišu u pojedinim delovima grada tokom dana. Duvaće slab jugoistočni vetar. Posle prohladnog jutra (8 °C), najviša dnevna temperatura biće 17 °C.

U petak – tokom noći i jutra moguća je kiša. Tokom dana će biti oblačno, uz jači severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura do 14 °C.

Za vikend oblačno i hladnije, sa mogućim padavinama u nedelju popodne.

(danubeogradu.rs)

loading...