Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 19. i 20. novembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 19. i 20. novembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 19. i 20. novembar 2022: hladnije, vetrovito, oblačno i tmurno, tokom oba dana padaće kiša.

Vremenska prognoza za subotu, 19. novembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.40, a zalazi u 16.06.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, a kiša će padati već od podneva tokom celog dana u skoro svim delovima grada. Vetar će biti umeren, istočni. Jutarnja temperatura od sedam, a maksimalna dnevna 10 stepeni.

Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolјa i nesanica. Učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

Ako idete van Beograda, biće pretežno oblačno i mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni i severozapadni. Više padavina (od 20 do 30 mm za 24 sata) u subotu očekuje se u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelјu i ponedelјak (20. i 21. novembar) zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlјe.

U noći između nedelјe i ponedelјka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje manjeg snežnog pokrivača visine od pet do 10 cm na većim visinama. Maksimalne temperature u većini mesta od šest do 11 °C, a na jugu i istoku Srbije i do 15 °C.

Vremenska prognoza za nedelju, 20. novembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.42, a zalazi u 16.05.

I u nedelju slično kao i prethodnog dana: oblačno i kiša, ali slabijeg inteziteta. Temperatura toko celog dana od šest do osam stepeni; vetar umeren, severozapadni.

I početkom sledeće radne nedelje skoro isto vreme kao tokom ovog vikenda.

(danubeogradu.rs)

loading...