Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 5. i 6. novembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza za vikend, 5. i 6. novembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 5. i 6. novembar 2022: za vikend će biti osetno hladnije, oblačno, kišovito, sa povremeno jakom košavom.

Vremenska prognoza za subotu, 5. novembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.21, a zalazi u 16.21.

U Beogradu će biti oblačno, a skoro celog dana, u skoro svim delovima grada, padaće kiša. Biće osetno hladnije (temperatura od 13 do 15 stepeni), a duvaće umerena košava.

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima kao i nervno labilnim osobama. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu umora i pospanosti.

Ako idete van Beograda, oblačno i hladnije, mestimično sa kišom biće u celoj zemlji. Vetar slab i umeren, u košavskom području ujutru kratkotrajno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od osam do 14 stepeni, najviša dnevna od 13 do 19 stepeni. Slično će biti i u nedelju, ali sa manje padavina.

Vremenska prognoza za nedelju, 6. novembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.22, a zalazi u 16.20.

Biće oblačno tokom celog dana. Kiša će padati u toku noći, između subote i nedelje, a u pojedinim delovima Beograda i pre podne. Temperatura tokom celog dana ista – 11 °C. Vetar umeren, zapadni.

Do kraja sledeće nedelje biće pretežno oblačno, sa temperaturama oko 15 stepeni i sa umerenom košavom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.