Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » 31. decembar 2022: Novogodišnji program na Kolarcu
31. decembar 2022: Novogodišnji program na Kolarcu
31. decembar 2022: Novogodišnji program na Kolarcu

31. decembar 2022: Novogodišnji program na Kolarcu

Muzika iz Diznijevih crtanih filmova i nekoliko koncerata očekuju publiku u subotu, 31. decembra 2022, u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Poslednji dan odlazeće godine počinje u 11.00 koncertom za najmlađe iz ciklusa Mala škola bontona – Kako se sluša koncert kada će se najmlađi družiti sa Milošem Milovanovićem, dok će u muzičkom delu nastupiti Nemanja Nikolić kvartet sa muzikom iz Diznijevih crtanih filmova.

Posle koncerta za decu, na Novogodišnjem matineu od 16.00 slede koncerti renomiranih domaćih i inostranih umetnika.

Na veliku scenu Kolarca najpre izlazi londonski The Queen’s Six, vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Nakon gostiju iz Londona, nastupaju džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, koji iza sebe imaju brojne autorske albume i saradnju sa najvećim imenima džez i etno scene današnjice, muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez.

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić. (danubeogradu.rs)