Naslovna » Izlasci » Akcije » Čepovanje – projekat prikupljanja plastičnih čepova
Čepovanje - projekat prikupljanja plastičnih čepova
Čepovanje - projekat prikupljanja plastičnih čepova

Čepovanje – projekat prikupljanja plastičnih čepova

U sredu, 21. decembra 2022. od 14.00 do 18.00, na Fakultetu organizacionih nauka održaće se projekat prikupljanja plastičnih čepova – „Čepovanje“.

U saradnji sa humanitarnom organizacijom Čepom do osmeha, akciju organizuje Centar za ekološki menadžment i održivi razvoj zajedno sa studentima studijskog programa Operacioni menadžment.

Učesnici i studenti će biti u prilici da kroz ovu akciju sakupljanja plastičnih čepova osnaže i pruže podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova, donošenjem čepova i učešćem u pomenutoj akciji.

„Time unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavamo im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu. Takođe, najhumaniji učesnici u projektu će dobiti i odgovarajuće nagrade. Cilj projekta je podizanje ekološke svesti radi očuvanja životne sredine kroz edukaciju i uključivanje studenata, mladih u akciju koja za cilj ima ostvarivanje osećaja za humanost i prirodu“, naglašavaju organizatori.

Organizacija Čepom do osmeha sakuplja i reciklira plastične čepove sa ciljem kupovine pomagala deci sa invaliditetom. Akcija je pokrenuta u decembru 2012. godine, kada je nekolicina ljudi odlučila da podrži ovaj poduhvat, razumejući značaj ovog pionirskog rada. Danas je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera. Akcijom Čepom do osmeha do sada sakupljeno je preko 700 tona plastičnih čepova.

Akcije će se održati u glavnom hodniku stare zgrade FON-a i poželjno je doneti što više plastičnih čepova. (danubeogradu.rs)