Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dani Smiljane Mandukić 13. i 28. decembra 2022. u Bitef teatru
Dani Smiljane Mandukić: Životinjska farma (foto: Slavica Dolašević)
Dani Smiljane Mandukić: Životinjska farma (foto: Slavica Dolašević)

Dani Smiljane Mandukić 13. i 28. decembra 2022. u Bitef teatru

Plesna predstava „Životinjska farma“otvara ovogodišnje šesto izdanje manifestacije Dani Smiljane Mandukić u Bitef teatru (Skver Mire Trailović 1).

Posle predstave u koprodukciji Bitef teatra i Centra za kulturu Tivat, 13. decembra od 20.00, u klubu Bitef teatra održaće se svečanost proslave desetogodišnjice nagrade „Smiljana Mandukić“ na kojoj će nagrada biti uručena koreografu predstave Milošu Isailoviću, kao i plesačicama Bitef dens kompanije, Ani Ignjatović Zagorac, Ivani Savić Jačić i Tamari Pjević.

Završnica manifestacije će se održati u Bitef teatru sa dve značajne predstave mladih stvaraoca 28. decembra od 20.00, gde će se predstaviti dobitinici nagrade „Ohrabrenje“ Festivala koreografskih minijatura – Anđela Žugić i Predrag Dedić sa plesnom predstavom „Iz drugog ugla“.

Iste večeri od 21.00 biće odigrana predstava „O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica“ u koreografiji i izvođenju Ane Obradović, Anđele Žugić, Isidore Poledica, Miloša Janjića i Simonide Žarković.

Marko Pejović potpisuje koncept i dramaturgiju predstave „O iscrpljivanju“ koja u svoj fokus upravo stavlja proučavanje uslova u kojoj mladi igrači rade, i koliko se sami izlažemo iscrpljivanju koje nam nameću uslovi života i rada u kojima se nalazimo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.