Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert „Mir, ljubav, nada“ u Pozorištu na Terazijama
Koncert "Mir, ljubav, nada" u Pozorištu na Terazijama (foto: Pixabay)
Koncert "Mir, ljubav, nada" u Pozorištu na Terazijama (foto: Pixabay)

Koncert „Mir, ljubav, nada“ u Pozorištu na Terazijama

Koncert „Mir, ljubav, nada“, humanitarno muzičko veče, biće održan u ponedeljak, 12. decembra 2022. od 20.00, u Pozorištu na Terazijama.

To je prilika da publika uživa, ali i da obraduje decu u Zvečanskoj, jer je prihod od kupljenih karata namenjen njima. Karte se mogu kupiti na biletarnici pozorišta ili onlajn (pozoristeterazije.com) po ceni od 500 i 800 dinara.

Koncertni program je kolaž duhovne, tradicionalne i moderne muzike, na srpskom, hebrejskom, ladinu, jidišu, engleskom, nemačkom, latinskom, španskom, staroslovenskom, hrvatskom jeziku, slavi praznike i gradi interkulturni dijalog, prijateljstvo, preplitanje tradicija, donosi toplinu, svetlost i mirise praznika, poziva na mir i ljubav.

Divne kompozicije izvode se uz zvuke klavira (Đorđe Perović), harmonike (Miloš Punišić), klarineta (Duško Stamenković), gitare (Zoran Veljković), udaraljki (Dušan Petrović) i violine (Jelena Pejanović), pod dirigentskom palicom Bojane Radivojević. Solističke numere izvode Jelena Škorić,Đorđe Nenić, Dine Sajeh…

Koncert su podržali gradski Sekretarijat za kulturu, Ministarstvo kulture, Ambasada Španije, Informatika i drugi, a organizator je Srpsko-jevrejsko pevačko društvo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.