Naslovna » BG špijun » Koncerti: Filip Krumes i Beogradski barok – Ex tempore – improvizacija u istorijskoj i savremenoj muzici
Beogradski barok: Ex tempore
Beogradski barok: Ex tempore

Koncerti: Filip Krumes i Beogradski barok – Ex tempore – improvizacija u istorijskoj i savremenoj muzici

Naš poznati violinista Filip Krumes i ansambl Beogradski barok izvešće program pod nazivom „Ex tempore“ u Pančevu i Begoradu sredinom decembra 2022.

U petak, 16. decembra od 19.00, u Kulturnom centru Pančeva i u subotu, 17. decembra od 20.00, u Jevrejskom kulturnom centru „Oneg Šabat“ u Beogradu (Jevrejska 16) ulaz na koncerte biće besplatan.

Beogradski barok ovim programom predstavlja muzički koncept improvizacije kao vezivnog elementa muzike ranog 18. veka i muzike današnjice. To je u potpunosti nova i neistražena umetnička teritorija za domaće umetnike, a svakako retka pojava i na inostranim muzičkim scenama.

Okosnicu „baroknog“ dela programa predstavljaće dela A. Korelija, M. Marea i G. F. Telemana u izvođenju članova ansambla Beogradski barok, dok će ostatak koncerta vrsni improvizator Filip Krumes povesti ansambl u izvođenju njegove autorske muzike.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Stvaranje svojevrsne jukstapozicije, ali i kontrapunkta između istorijske i savremene improvizatorske prakse, kao i baroknog ansambla i moderne violine, pored umetničkih perspektiva pružaju i posebnu mogućnost za spajanje publike različitih muzičkih žanrova i pravaca, te pravi događaj za iskrene ljubitelje muzike.

Koncerti se realizuju uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Pančeva. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.