Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Trougao tuge
Novi filmovi u bioskopima: Trougao tuge
Novi filmovi u bioskopima: Trougao tuge

Novi filmovi u bioskopima: Trougao tuge

Još jedan film sa festivala Slobodna zona, komedija „Trougao tuge“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 8. decembra 2022.

Ovogodišnji Kanski festival je određen kao mesto svetske premijere novog, dugoočekivanog filma švedskog nagrađivanog reditelja Rubena Estlunda, koji je na njemu ubedljivo osvojio drugu Zlatnu palmu.

„Trougao tuge“, u kom se u ulozi besnog marksiste – koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za superbogate – našao čuveni Vudi Harelson, svojevrsna je kritika savremenog sveta u pravom estlundovskom ključu.

Film je smešten u svet visoke mode, u kojem srećemo par manekena koji se nalazi na raskrsnici svojih karijera. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i, pre svega, prebogatog društva koje se našlo na jahti.

Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu s grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu, stare društvene hijerarhije se raspadaju i preokreću.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Triangle of Sadness / Trougao tuge. Početak prikazivanja: 8. decembar 2022. Dužina trajanja: 150 minuta. Država i godina proizvodnje: Velika Britanija / 2022. Žanr: komedija. Uloge: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Woody Harrelson, Iris Berben. Reditelj: Ruben Östlund.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.