Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Projekat Hakaton za srednjoškolce 10. i 11. decembra 2022.
Projekat Hakaton za srednjoškolce 10. i 11. decembra 2022.
Projekat Hakaton za srednjoškolce 10. i 11. decembra 2022.

Projekat Hakaton za srednjoškolce 10. i 11. decembra 2022.

Udruženja studenata informatike – FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka organizovaće projekat Hakaton za srednjoškolce, 10. i 11. decembra 2022.

Ovaj projekat se održava peti put zaredom i namenjen je svim srednjoškolcima iz Srbije. Osmišljen je tako da učenike srednjih škola podstakne da se upuste u svet informacionih tehnologija i pruži im priliku da se susretnu sa programiranjem na drugačiji način nego na časovima u školi.

Hakaton za srednjoškolce predstavlja programersko takmičenje na kom timovi za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati i podršku stručnih mentora, koji će biti tu da razreše sva pitanja i nejasnoće. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem, koji čine predstavnici partnerske kompanije i Fakulteta organizacionih nauka.

Žiri će na kraju odabrati tri tima koja su se pokazala kao najbolja, za koja spremamo i nagrade.

Kroz učešće na ovom takmičenju srednjoškolci će moći da praktično primene svoja znanja i probaju da reše zadati problem, istovremeno se družeći sa vršnjacima sličnih interesovanja.

INFO: hzs.fonis.rs i Instagram @hakaton_za_srednjoskolce.

(danubeogradu.rs)