Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 3. i 4. decembar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 3. i 4. decembar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 3. i 4. decembar 2022: biće oblačno sa jakom pa i olujnom košavom, a temperatura će biti ispod 10 stepeni.

Vremenska prognoza za subotu, 3. decembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.57, a zalazi u 15.58.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, hladno, ali bez kiše. Vetar će biti jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura dva, a maksimalna dnevna osam stepeni.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Ako putujete van Beograda, ujutru će biti magle po kotlinama i dolinama zapadne i južne Srbije, a u toku dana biće umereno do potpuno oblačno i suvo. Najniža temperatura od nula do tri, a najviša od četiri do devet stepeni. Kako u subotu, tako će i u narednim danima duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedelјka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne (preko 17 m/s), a na jugu Banata i udare orkanske jačine (preko 28 m/s).

Vremenska prognoza za nedelju, 4. decembar 2022.

  • Sunce izlazi u 6.58, a zalazi u 15.58.

U noći između subote i nedelje u pojedinim delovima Beograda padaće kiša. Dan će biti oblačan i hladan dan (4-9 °C), a vetar će biti jak i olujni, jugoistočni.

I početkom sledeće radne nedelje biće oblačno i hladno, uz jaču košavu, a u utorak se očekuje i kiša.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.