Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Američki kantautor Džeri Džozef u Beogradu
Američki kantautor Džeri Džozef u Beogradu (detalj sa plakata)
Američki kantautor Džeri Džozef u Beogradu (detalj sa plakata)

Američki kantautor Džeri Džozef u Beogradu

Jedan od najvećih tekstopisaca i izvođača uživo, Džeri Džozef (Jerry Joseph) nastupiće prvi put u Lisabon baru u MTS dvorani 11. februara 2023. od 20.00.

Karte su u pretprodaji u ograničenom broju, po promotivnoj ceni od 1200 dinara.

„Trostruka pretnja“ (kako ga muzički kritičari opisuju) – plodan i uspešan tekstopisac, uverljiv pevač i neodoljiv izvođač – promovisaće aktuelni studijski album „The Beautiful Madness“.

Poreklom je iz Los Anđelesa, a u više od 30 godina karijere kao solo umetnik, ali i sa bendom The Jackmormons, supergrupom Stockholm Syndrome, duom The Denmark Veseys i njegovim voljenim kultnim bendom iz 80-ih Little Women, proputovao je svet i doživeo razne dogodovštine, što se i odražava u njegovim brojnim pesmama.

Oni koji su ga već videli i čuli uživo uverili su se da oko sebe lako okuplja verne obožavaoce, čiju odanost nagrađuje beskrajnom energijom na pozornici i katarzičnim tekstovima.

Album „The Beautiful Madness“ objavljen je tokom 2020. godine i dobio je odlične kritike. Na iznenađenje mnogih koji ga znaju, ovo mu je tek prvi album koji je objavio u Evropi, a po redu čak 29!

Na albumu ga prati grupa Drive-By Truckers.

U više od 30 godina Džeri Džozef je prikupio impresivan katalog dela, zavidne pečate u pasošu i usavršio svoje koncertne nastupe, svirajući preko 150 puta godišnje. Neumorni umetnik je uz brojne turneje osnovao neprofitnu organizaciju Nomad Music Foundation, koja deluje kao svojevrsna rokenrol škola za raseljene tinejdžere u konfliktnim područjima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.