Naslovna » Izlasci » Film » Kultni film „Titanik“ ponovo u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu
Kultni film "Titanik" ponovo u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu
Kultni film "Titanik" ponovo u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu

Kultni film „Titanik“ ponovo u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu

Od 9. februara 2023, uoči Dana zaljubljenih, kultni film „Titanik“ Džejmsa Kamerona, prikazivaće se u bioskopima u remasterizovanom 3D formatu.
Jedan od najromantičnijih filmova ikada domaća publika će moći da gleda (i sluša) sa kristalno jasnom slikom i perfektnim zvukom, u impresivnoj 4K rezoluciji.

Prošlo je četvrt veka od bioskopskog prikazivanja kultnog filma „Titanik“ sa Kejt Vinslet i Leonardom Di Kaprjem u glavnim ulogama, vezujući tada brojnu publiku za Džejka i Rouz, sudbinski par čija se romansa događa i završava na čuvenom, najmodernijem brodu predratnog vremena koji tone 1912. godine.

Mnoge generacije pamte početak prikazivanja jednog od najromantičnijih filmova svetske kinematografije, a sada 25. godina kasnije upravo njihovi sledbenici i neke nove generacije imaju priliku da pogledaju re-release filma koji slovi za „ostvarenje za sva vremena.“

„Titanik“ Džejmsa Kamerona je epska akciona drama, nastala po motivima istinitog događaja, koja beleži romansu između dame iz visokog društva Rouz i siromašnog momka Džejka.

Jedan od tri broda britanske kompanije „Vajt star lajn“, kao najveći putnički brod ikada izgrađen do te 1912. od koga se očekivala potpuna bezbednost, na svom prvom putovanju od Sautemptona do Njujorka udario je u ledeni breg i potonuo u Severnom Atlantiku, odnevši sa sobom više od 1.500 života.

Reditelj Džejms Kameron o kom se posebno pričalo proteklih dana, a najviše zbog uspeha njegovog najnovijeg filma „Avatar: Put vode“, koji se trenutno prikazuje u domaćim bioskopima, snimio je te 1997. godine vanvremenski hit koji je potom odmah osvojio 11 nagrada Oskar od kojih i prestižnu zlatnu statuu u kategoriji za najbolji film godine.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Titanic 3D / Titanik 3D. Početak prikazivanja: 9. februar 2023. Dužina trajanja: 194 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 1997, 2022. Žanr: drama, ljubavni film, tragedija. Uloge: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton. Reditelj: James Cameron.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.