Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu
Najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu (foto: beograd.rs)
Najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu (foto: beograd.rs)

Najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu

Danas su svečano proglašeni najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom.

Za najboljeg sportistu proglašen je Petar Milenković, dok je Boris Jevtić najmlađi i najperspektivniji sportista za 2022. godinu.

Nagradu za životno delo dobio profesor Božo Rakočević, koji je svoj radni staž dug 41 godinu posvetio radu sa slepom i slabovidom decom.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda u kontinuitetu od 2015. godine podržava rad ovog udruženja i nastaviće i ubuduće da daje nesebičnu podršku za sve aktivnosti koje ovo udruženje sprovodi – istakla je sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić.

Jedan od strateških ciljeva Sportskog saveza osoba sa invaliditetom je da uključi što više osoba sa invaliditetom u kontinuirane sportske aktivnosti, pre svega bazirane na rehabilitaciji i rekreaciji.

Osobe sa invaliditetom se suočavaju sa različitim poteškoćama, u želji da se uključe u neku od sportsko-rekreativnih aktivnosti, jedan broj osoba sa invaliditetom suočava se sa nedostatkom specijalizovanih organizacija koje bi stručno organizovale aktivnosti za populaciju sa oslabljenim ili oštećenim ekstremitetima.

Dosadašnje iskustvo pokazuje da se primenom sportskih aktivnosti, koje se realizuju u okviru ovog udruženja ostvaruju pozitivni efekti, kako na motorički, tako i na psiho-socijalni status korisnika programskih aktivnosti. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.