Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Vavilon
Novi filmovi u bioskopima: Vavilon
Novi filmovi u bioskopima: Vavilon

Novi filmovi u bioskopima: Vavilon

Najnoviji film oskarovca Dejmijena Šazela sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi, „Vavilon“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 12. januara 2023.

Osetite magiju Holivuda kao nikada do sada!

Ovo ostvarenje će, u umetničkom smislu, obeležiti 2023. godinu. Vizuelno spektakularan, muzički lucidan, film je svojevrsni omaž Holivudu i sedmoj umetnosti i na do sada neviđen način oslikava period Zlatne ere filmske industrije.

U istoriji kinematografije malo je projekata kao što je „Vavilon“, film u koji je reditelj i scenarista Dejmijen Šazel tokom 15 godina tkao svoj talenat, predanost, vizionarski pristup i istraživački rad.

Glumačka ekipa, predvođena nekim od najzvučnijih imena Holivuda i najvažnijim predstavnicima filmske umetnosti, dotaći će svaku emociju gledalaca i izmamiti i osmehe i suze.

Sirova i iskrena energija koja se prenosi sa velikog platna pomoći će publici da oseti sav glamur slave ali i da upozna mračne kutke koje ona sa sobom nosi. „Vavilon“, za koji se može reći da je veliki, sveobuhvatan, ogledalo je filma, ljudi koji ispred i iza kamere učestvuju u stvaranju čarolije i predstavlja prikaz jednog vremena; vremena u kom je umetnost u sprezi za strasnom željom, dekadentnim oslobađanjem i vrhunskim talentom pokretnim slikama udahnula život, boju i zvuk.

Originalna priča epskih razmera smeštena je u Los Anđeles dvadesetih godina prošlog veka. Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Babylon / Vavilon. Početak prikazivanja: 12. januar 2023. Dužina trajanja: 189 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: drama. Uloge: Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maguire, Jean Smart, Diego Calva, Li Jun Li, Jovan Adepo. Reditelj: Damien Chazelle.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.