Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 2-6. januar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 2-6. januar 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 2. do 6. januara 2023: malo i umereno oblačno, bez padavina, sa maksimalnim temperaturama oko 12 stepeni.

Relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su bolovi u mišićima i zglobovima kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 7.15 / 16.09;
  • (utorak) 7.15 / 16.10;
  • (sreda) 7.15 / 16.10;
  • (četvrtak) 7.15 / 16.11;
  • (petak) 7.15 / 16.13.

U ponedeljak, tokom celog dana duvaće slab vetar promenljivog pravca, uz malu ili umerenu oblačnost, naravno, bez padavina. Temperatura od sedam do 17 stepeni.

Ako putujete van Beograda… posle jutarnje magle u nižim predelima, u celoj zemlji biće pretežno sunčano, uz slab vetar južnih pravaca. Najviša dnevna od 10 do 18 stepeni.

U utorak, u nižim predelima Beograda biće jutarnje magle. Tokom dana malo i umereno oblaćno, a duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura od sedam do 13 stepeni.

U sredu, takođe, magla pre podne i za nijansu hladnije jutro (do pet stepeni). Uslediće pretežno oblačan dan, koji će sa maksimalnih 10 stepeni biti najhladniji ove radne nedelje. Duvaće slab severozapadni vetar, a razvedravanje se očekuje uveče.

U četvrtak će biti promenljivo oblačno, kao što smo u uvodu najavili, bez padavina, sa kraćim sunčanim intervalima. Duvaće umeren jugozapadni vetar. Temperatura: 4-12 °C.

U petak će biti promenljivo oblačno. Duvaće slab jugozapadni vetar. Temperatura od pet do 13 °C.

Za Božić i dan kasnije slično kao i prethodnih dana, sa temperaturama oko 13 stepeni.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.