Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 30. januar – 3. februar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 30. januar – 3. februar 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 30. januara do 3. februara 2023: promenljivo – hladno, vetrovito, kiša, susnežica, sneg, mraz, čak i povremeno sunčano.

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 7.00 / 16.43;
  • (utorak) 6.59 / 16.44;
  • (sreda) 6.58 / 16.46;
  • (četvrtak) 6.57 / 16.47;
  • (petak) 6.55 / 16.48.

U ponedeljak oblačno, uz kratkotrajne sunčane intervale, duvaće slab jugozapadni vetar. Temperatura od minus jedan do šest stepeni.

Ako putujete van Beograda… hladno jutro, uz mraz u nižim predelima. U toku dana promenljivo oblačno uz kraće sunčane intervale. Kratkotrajan sneg očekuje se predveče na severu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -6 do jedan, a najviša od tri do osam stepeni.

U utorak pred zoru padaće sneg u pojedinim delovima grada, a pre podne je moguća kiša ili susnežica. Popodne će jak i povremeno olujni severozapadni vetar dovesti do razvedravanja. Temperatura od jedan do 6 °C.

U sredu oblačno ali bez padavina, sa umerenim zapadnim ili severozapadnim vetrom. Temperatura: 2-10 °C.

U četvrtak pre jutra sneg ili susnežica. Duvaće umeren severozapadni vetar. Jutro hladno (3 °C), a do kraja dana očekuje nas maksimalnih sedam stepena.

U petak će biti oblačno uz kratkotrajni sneg u pojedinim delovima Beograda. Duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura od jedan do 5 °C.

Za vikend meteorolozi predviđaju hladno vreme i kratkotrajni sneg u Beogradu.

(danubeogradu.rs)