Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 21. i 22. januar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 21. i 22. januar 2023.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju, 21. i 22. januar 2023: tokom vikenda provejavaće sneg u Beogradu, biće hladno uz umeren severoistočni vetar.

Vremenska prognoza za subotu, 21. januar 2023.

  • Sunce izlazi u 7.08, a zalazi u 16.30.

U Beogradu će tokom celog dana biti oblačno, a u pojedinim delovima grada pre podne i uveče padaće sneg. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Temperatura se neće bitnije menjati: od jedan do tri stepena.

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za srčane bolesnike i osobe koje imaju problema sa respiratornim sistemom. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu poremećaja sna, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Ako putujete van Beograda… biće umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima padaće kiša ili snegom, a u brdsko-planinskom području formiraće se, tj. povećati visina snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do dva, a najviša dnevna od jedan do pet stepeni.

Vremenska prognoza za nedelju, 22. januar 2023.

  • Sunce izlazi u 7.07, a zalazi u 16.32.

U toku noći i pre podne u nekim beogradskim opštinama padaće sneg, u nižim predelima biće maglovito jutro. Tokom dana oblačno, uz kratkotrajno razvedravanje, sa temperaturom od jedan do maksimalna 3 ºC. Duvaće umeren jugozapadni vetar.

(danubeogradu.rs / RHMZ)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.