Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 44. Međunarodni sajam turizma i 18. HORECA-Oprema
44. Međunarodni sajam turizma
44. Međunarodni sajam turizma

44. Međunarodni sajam turizma i 18. HORECA-Oprema

Pod sloganom „Kad je odmor nije teško“ na Beogradskom sajmu će od 23. do 26. februara 2023. godine biti održan 44. Međunarodni sajam turizma.

Pored tradicionalne turističke smotre celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta, u istom terminu je i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-Oprema.

Zemlja partner Sajma turizma 2023. je Kina. Ovogodišnji sajam biće prilika da se, uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu Republike Srbije, unapredi turistička razmena, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju.

Kao poseban događaj na Sajmu turizma planiran je i B2B susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije.

Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje veliki broj popularnih svetskih destinacija sa sve raznovrsnijom turističkom ponudom, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima.

Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori. Destinacije kontinuirano prisutne na sajmu i omiljene kod domaćih turista biće tu i ove godine: Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Severna Makedonija… kao i prošlogodišnji učesnici – ostrvske destinacije Maldivi, Sao Tome i Principe.

Premijerno će se ove godine na Sajmu turizma predstaviti: Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u hali 4 Beogradskog sajma kroz autentične nastupe Turističke organizacije Srbije (TOS), Turističke organizacije Beograda (TOB), kao i učešće mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

One koji odmor planiraju da provedu u Srbiji obradovaće bogata ponuda koju predstavlja TOS, a listi mesta koje se ne smeju zaobići naći će se brojni gradovi i banje. Mirise i ukuse dočaraće gastronomskim specijalitetima, Srbiju koja ubrzava puls brojnim destinacajama za avanturiste, dok će talasima Dunava pozvati sve turiste na plovidbu od Vojvodine do Golupca.

Ovaj veliki sajamski događaj namenjen je profesionalcima iz svih sektora turističko ugostiteljske privrede. Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu će se odvijati i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-Oprema, koji će prikazati najsavremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte.

U halama 2A i 2C Beogradskog sajma okupiće se najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Sajam turizma i Sajam HORECA-Oprema – info

  • Mesto: Beogradski sajam (hale 1, 1A i 4; 2A i 2C); Bulevar vojvode Mišića 14
  • Datum: 23-26. februar 2023.
  • Radno vreme: četvrtak-subota, 23-25. februar 2023. 10.00-19.00; nedelja, 26. februar 2023. 10.00-18.00
  • Cene ulaznica: 450 RSD; grupna ulaznica (minimum osam osoba): 300 RSD; poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 3.000 RSD
  • Cena parkinga: 200 RSD po satu

(danubeogradu.rs)