Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – februar 2023.
Radovi u Beogadu - Javni gradski prevoz - Izmene u saobraćaju (foto: Aleksandra Prhal)
Radovi u Beogadu - Javni gradski prevoz - Izmene u saobraćaju (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – februar 2023.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom februara 2023. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Linije 5522A i 5530V…

Zbog radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju u ulici Žrtava fašizma na delu od Mike Ćurčić do Izvorca, naselje Baćevac, GO Barajevo od 24. do 28. februara 2023. u periodu od 9.00 do 14.00 pomenuta deonica neće biti prohodna za saobraćaj pa će linije javnog prevoza saobraćati izmenjenom trasom i to:

  • linija 5522A (Barajevo-Guncati-Baćevac-Barajevo) će saobraćati redovnom trasom do stajališta „Baćevac R“ nakon čega neće ići ka naselju Guncati već će saobraćati ulicom Mike Ćurčić do AS Barajevo;
  • linija 5530V (Barajevo-Šiljakovac-Taraiš-Guncati-Baraevo) će saobraćati redovnom trasom do stajališta „Baćevac R“ nakon čega neće ići ka naselju Guncati već će saobraćati ulicom Mike Ćurčić do AS Barajevo.

Od Barajeva do naselja Guncati saobraća linija 5524 na koju pomenuti radovi neće uticati.

Trg u Surčinu…

Tokom popravke saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke na Trgu u Surčinu, koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće izmenjen režim saobraćaja u Vojvođanskoj i Braće Puhalović, od 17. februara do 14. marta 2023.

Srednja…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Srednja na Voždovcu, od Prave do Stepeničke, od 8. februara do 10. marta 2023.

Nova 47…

Tokom radova na proširenju saobraćajnice Ulice nova 47 (od Pukovnika Milenka Pavlovića do Nove 30), koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograd, biće izmenjen režim saoraćaja u Novosadskoj, Drage Mihailović, Jovana Brankovića 2. deo i Katice Opačić, od 6. februara do 22. marta 2023.

Terazije…

Tokom radova na redovnom održavanju, rekonstrukciji silazišta pešačkog prolaza Terazije kod br. 19 – silaz kod Robne kuće – koje izvodi JP „Putevi Beograda“, biće zauzet deo trotoara i podzemnog pešačkog prolaza Terazije kod br. 19, od 7. februara do 31. marta 2023. godine.

Linija 26L…

Sekretarijat za saobraćaj je u saradnji sa Opštinom Zvezdara, u cilju poboljšanja bezbednosti i povećanja protočnosti saobraćaja, u naselju Vojvoda Vlahović izvršio redefinisanje režima saobraćaja.

Uspostavlja se jednosmerni režim saobraćaja u ulicama Vojvode Vlahovića, Milovana Vidakovića i Mate Miloševića. Zbog toga je promenjena trasa linije 26L (Medaković 3 – Vojvode Vlahovića) u smeru prema naselju Medaković 3.

Od 2. februara 2023, vozila sa ove linije će u smeru ka naselju Medaković 3 saobraćati od okretnice „Vojvode Vlahović“ ulicama Veselina Čajkanovića, Miljana Miljanića, Vojvode Vlahovića i dalje trasom kao i u prethodnom periodu.

Beogradska…

Tokom betonjerskih radova na izgradnji stambenog objekta, koje izvodi SANIDEI doo, biće izmenjen režim saobraćaja u Beogradskoj ulici, subotama i nedeljama do 26. marta 2023.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji dela ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potreba Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu, do 31. maja 2023. godine.

Volgina…

Tokom radova na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina, koje ivodi JP „Putevi Beograda“, za saobraćaj će biti zatvorena Volgina od Kordunaške do ulaza u Astronomsku opservatoriju Beograd, do 9. aprila 2023.

Ilije Milićevića…

Tokom radova Beogradskog vodovoda i kanalizacije u Ilije Milićevića na delu od Ulice oslobođenja do Slavka Milićevića doći će do izmene saobraćaja po fazama do 8. maja 2023.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Zatvaranje saobraćaja, zauzeće kolovoza na Kružnom putu Kijevo (od čvora 05871/01 do čvora OP5/02) i u Slavka Miljkovića (od čvora 29825/25 do čvora 29825/26) u Rakovici, zbog izvođenja radova na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci – Bubanj potok, sektor 6, od tunela Straževica do čvora Bubanj potok, od km 588+916,30 do km 589+489,89, na katastarskim parcelama navedenim u Spisku katastarskih parcela KO Zuce, KO Beli potok, KO Rakovica selo, KO Resnik i KO Vrčin, do 1. marta 2023.

Naselje Šangaj…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Batajnici u naselju Šangaj za saobraćaj će biti zatvorene delovi ulica Branka Živkovića, Nikole Demonje, Šangajska 1. deo, Mladih gorana i Belegiška u periodu do 16. septembra 2023.

Šumatovačka…

Tokom radova na izgradnji ugaonog jednostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta koje izvodi firma Bogoljub Milenović PR SZTR „Ljuba invest“ ispred broja 43 Šumatovačka ulica na delu od Graničarske do Čuburske biće zatvorena za saobraćaj svakog utorka i petka do 1. marta 2024.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Golsvordijeva…

Zbog radova na demontaži krana za potrebe gradilišta u Golsvordijevoj ulici doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u delu Golsvordijeve ulice, od Bulevara kralja Aleksandra do Hadži-Đerine, u nedelju, 5. februara 2023. Tokom radova doći će do potpunog zatvaranja ove deonice.

Vozila sa linije 25 i 25P će u smeru ka periferiji saobraćati Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, Krunskom i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila sa linije 26 će u smeru ka periferiji saobraćati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom, Krunskom i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Kod Bubanj potoka…

U toku su radovi do 3. februara 2023, na sanaciji kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, kod Bubanj potoka, u smeru ka Beogradu. Na 200 metara ispred novoizgrađenih mostova za saobraćaj je otvorena jedna traka ka Beogradu.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Vojvode Prijezde…

Tokom radova na demontaži krana, koje izvodi IKJB „Home“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Vojvode Prijezde, ispred broja 8, 4. i 5. februara 2023.

Humski put…

U Ulici humski put u gradskoj opštini Rakovica ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izvode radove na kanalizacionoj mreži.

Ulica humski put će biti zatvorena za saobraćaj za vreme izvođenja radova, na delu od ugla sa Ulicom pilota Mihajla Petrovića i narednih 100 metara. Svakog dana posle 15.00 ulica će biti prohodna za saobraćaj.

Zbog manipulacije neophodnom mehanizacijom, u Ulici pilota Mihajla Petrovića za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, u smeru ka Rakovici, od ugla sa Ulicom humski put i narednih 100 metara.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ mole građane ovog kraja, kao i učesnike u saobraćaju, za strpljenje.

Gospodar Jovanova…

Tokom montaže krana, koju izvodi „Tri tim gradnja“ d.o.o. za saobraćaj će biti zatvorena Gospodar Jovanova, na deonici između ulica Dositejeve i Dobračine, 11. i 12. februara 2023.

Zadušnice…

U subotu, 18. februara 2023, biće pojačane pojedine linije javnog gradskog prevoza zbog Zadušnica. Više informacija je na OVOM LINKU.

Trg republike…

Tokom radova na sanaciji kamenog kolovoza u zoni Trga republike, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u Makedonskoj i Vase Čarapića, od 9. do 15. februara 2023.

Starca Vujadina…

Tokom izvođenja radova na adaptaciji i sanaciji poslovnog prostora br. 1 bb, u zgradi poslovnih usluga u Bulevaru kralja Aleksandra 186, a zbog betoniranja i snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj u Starca Vujadina, na uglu sa Bulevarom kralja Aleksandra, u nedelju, 19. februara 2023.

Petlja Aerodrom – Petlja Autokomanda…

Izvodiće se radovi na montaži i demontaži državnih i narodnih zastavica na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica petlja Aerodrom – petlja Autokomanda, u smeru ka Šidu i to:

  • 12. februara 2023. od 9.30 do 12.30 – montaža zastavica;
  • 19. februara 2023. od 9.30 do 12.30 – demontaža zastavica.

Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Omladinskih brigada…

Tokom radova na sanaciji kolovoza, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Omladinskih brigada, u zoni sa raskrsnicom Bulevara heroja sa Košara, od 13. do 19. februara 2023.

Banjska i Đuke Dinić…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, čiji je investitor Grad Beograd, doći će do izmene režima saobraćaja u zoni raskrsnice Banjske i Đuke Dinić, do 21. februara 2023, po fazama:

  • faza 1: izmena režima saobraćaja, zauzeće i raskopavanje dela kolovoza i trotoara u ul. Banjskoj i ul. Đuke Dinić u zoni raskrsnice i ukidanje dva parking mesta u ul. Đuke Dinića, u vremenskom periodu od 23. januara do 6. februara 2023.
  • faza 2: zatvaranje saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza u ul. Banjskoj, od 7. do 21. februara 2023.

Milošev kladenac…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice S10 izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u postojećoj regulaciji ulice Milošev kladenac i planiranoj regulaciji ulice Nova 3 na delu katastarskih parcela 762/11, 762/10, 310/4, 310/8 i 310/7 KO Veliki Mokri Lug po građevinskoj dozvoli ROP-BGDU-22441-CPIN-2/2021 IX-20 br. 351-415/2021 biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u ul. Milošev kladenac, kod raskrsnice sa ul. Pavla Savića do KP 230/3 KO Zvezdara, do 15. februara 2023. godine.

Vozila sa linije 38 će saobraćati na relaciji Šumice – Pogon „Kosmaj“ i nosiće oznaku 38L1.

Privremeno se ukidaju stajališta za liniju 38 u oba smera: „Milošev kladenac“, „Ristin potok“, „Vinjage“, „MZ VML“, „Vizantijska ulica“ i „VML“.

Milošev kladenac…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice S10 izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u postojećoj regulaciji Ulice Milošev kladenac i planiranoj regulaciji Ulice Nova 3 na delu katastarskih parcela 762/11, 762/10, 310/4, 310/8 i 310/7 KO Veliki Mokri Lug biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Miloševom kladencu, kod raskrsnice sa Pavla Savića do KP 230/3 KO Zvezdara, do 15. februara 2023.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.