Naslovna » Porodica » Deca » Novi filmovi u bioskopima: Baš super
Novi filmovi u bioskopima: Baš super
Novi filmovi u bioskopima: Baš super

Novi filmovi u bioskopima: Baš super

Animirani film „Baš super“, pravo sa ovogodišnjeg Berlinala, naći će se na platnima domaćih bioskopa od četvrtka, 2. marta 2023.

Avantura skadinavskog reditelja Rasmusa Sivertsena nominovana je u Berlinu za nagradu Kristalni medved.

Ne morate biti superheroj da biste bili sjajni.

Jedanaestogodišnja devojčica Hedvig, zaljubljenik u igrice, otkriva da joj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada i to mnogo pre nego što je očekivala.

Izazovi pred kojima se našla mnogo su veći nego što je mogla i da pretpostavi, a usled nespretnih poteza otac se odlučuje za rođaka Adirana, kao budućeg heroja. Hedvig mora brzo da reaguje!

Reditelj Sivertsen ističe da je reč o animacija koja topi srca i koja je ujedno zabavna i superherojska priča namenjan celoj porodici:

„Baš super je originalni koncept. Režirao sam deset dugometražnih animiranih filmova, pa je sad za mene bilo značajno da stvorim nešto iz temelja, sa temama do kojih mi je stalo. Priča se bavi i raspravlja o aktuelnim temama današnjice: ‘kako se deca nose sa velikim očekivanjima roditelja i okoline?’, ‘da li je pogrešno dozvoliti svojoj deci da stalno i po ceo dan budu na telefonima i ekranima?’, ‘da li svi moraju da budu super ili je dovoljno da budu ono što jesi?“…

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Helt super / Baš super. Početak prikazivanja: 2. mart 2023. Dužina trajanja: 76 minuta. Država i godina proizvodnje: Norveška / 2022. Žanr: animirani, porodični, SF, avantura. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Rasmus A. Sivertsen.
(danubeogradu.rs)