Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Neko kuca na vrata kolibe
Novi filmovi u bioskopima: Neko kuca na vrata kolibe
Novi filmovi u bioskopima: Neko kuca na vrata kolibe

Novi filmovi u bioskopima: Neko kuca na vrata kolibe

Novi film M. Najta Šjamalana, po romanu Pola Tremblija, „Neko kuca na vrata kolibe“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 2. februara 2023.

U svojoj bogatoj karijeri, Šjamalan se publici širom sveta predstavio filmovima koji se poigravaju kako žanrovima tako i maštom i svešću svojih gledalaca. Igrajući se na tankoj liniji između trilera i horora, Šjamalan nam predstavlja svetove pune mistike i simbolike, iskrenih, iskonskih emocija, strahova, ludila, čiji se likovi gotovo direktno obraćaju publici, navodeći nas da se preispitujemo.

Od svih izvanrednih dostignuća u karijeri M. Najta Šjamalana kao proslavljenog vizionara, možda je najveće to što su njegovi filmovi ostali zagonetni, nepredvidivi i neočekivani. Jedina stvar u koju ste sigurni, kada ulazite u njegov novi film, jeste da ne znate šta će vas pogoditi. „Neko kuca na vrata kolibe“ može biti apoteoza Šjamalanovog iskustva.

Ovo je film koji je vrlo blizak njegovim prethodnim naslovima, ali je takođe drugačiji od bilo kojeg filma koji je do sada snimio. Metafora je sveta i društva u kome živimo, a ispirisan je bestselerom „The Cabin at the End of the World“ Pola Tremblija.

Spasi svoju porodicu ili spasi čovečanstvo. Odluči!

Tokom odmora u udaljenoj kolibi, devojčicu i njene roditelje četiri naoružana stranca uzimaju za taoce, zahtevajući da porodica napravi nezamisliv izbor kako bi sprečili apokalipsu. Uz ograničeni pristup spoljašnjem svetu, članovi porodice moraće da odluče u šta veruju, pre nego što sve bude izgubljeno.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Knock at the Cabin / Neko kuca na vrata kolibe. Početak prikazivanja: 2. februar 2023. Dužina trajanja: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2023. Žanr: horor, misterija, triler. Uloge: Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui. Reditelj: M. Night Shyamalan.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.