Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Skupština grada Beograda dala saglasnost za raskid ugovora s „Kentkartom“
Skupština grada Beograda dala saglasnost za raskid ugovora s "Kentkartom" (foto: Brankica Andonović)
Skupština grada Beograda dala saglasnost za raskid ugovora s "Kentkartom" (foto: Brankica Andonović)

Skupština grada Beograda dala saglasnost za raskid ugovora s „Kentkartom“

Skupština grada Beograda saglasila se sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma „Kentkart“.

Taj ugovor se odnosio na partnerstvo u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata, kao i na upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Raskidom nijedna od ugovornih strana neće trpeti štetu, te stoga jedna od druge ne potražuju nikakvu naknadu.

Grad Beograd je krajem prošle godine osnovao Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“, pa će ovaj posao biti poveren tom preduzeću kao delatnost koja je od opšteg interesa za Grad Beograd.

Gradski menadžer Miroslav Čučković ocenio je da je ovo „istorijska odluka jer znači da će naplata karata preći u državne ruke“.

Beogradska kartica unapređuje kvalitet života građana“

Projekat Beogradska kartica, koji je prihvatila Skupština grada Beograda na sednici održanoj 21. februara 2023, a obrazlagala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić, „unaprediće kvalitet života korisnika ostvarivanjem pogodnosti pri kupovini dobara i korišćenju usluga“.

Korisnik kartice može biti lice sa prebivalištem na teritoriji Beograda, a načini ostvarivanja pogodnosti biće dostupni na zvaničnoj strani grada, u štampanim materijalima, kao i kroz medijsku promociju projekta. (Beoinfo)