Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 13-17. februar 2023.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 13-17. februar 2023.

Ovo je vremenska prognoza od 13. do 17. februara 2023: za nijansu toplije nego prethodne nedelje, sa slabim vetrom, uglavnom bez padavina.

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.42 / 17.03;
  • (utorak) 6.40 / 17.04;
  • (sreda) 6.39 / 17.06;
  • (četvrtak) 6.37 / 17.07;
  • (petak) 6.36 / 17.08.

U ponedeljak pre podne biće više sunca, duvaće slab severozapadni vetar, a popodne oblačno ali bez padavina. Posle jutarnjeg minimalnog minusa, maksimalna temperatura biće do sedam stepeni.

Ako putujete van Beograda… posle jutarnjeg mraza i kratkotrajne magle u nižim predelima, tokom dana biće umereno oblačno sa sunčanim periodima. Vetar umeren, a u istočnoj Srbiji jači, severozapadni. Najniža temperatura -4 do -1, najviša dnevna od pet do 10 stepeni. Uveče i tokom noći prolazno naoblačenje sa severa tek ponegde sa slabim snegom.

U utorak promenljivo oblačno, samo u nižim delovima prestonice moguća je kratkotrajna kiša. Duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura od dva do 7 °C.

U sredu malo i umereno oblačno tokom celog dana, sa slabim zapadnim ili severozapadnim vetrom. Temperatura: od jedan do 8 °C.

U četvrtak pretežno sunčano. Duvaće slab severoistočni vetar. Temperatura slična kao i prethodnih dana: od nula do 9 °C.

U petak ujutru biće sunčano, a popodne se očekuje naoblačenje. Duvaće umeren severozapadni vetar. Temperatura od jedan do 10 °C.

(danubeogradu.rs)