Naslovna » Porodica » Deca » Grad Beograd obezbeđivaće besplatne udžbenike za svu beogradsku decu
Grad Beograd obezbeđivaće besplatne udžbenike za svu decu (foto: Pixabay)
Grad Beograd obezbeđivaće besplatne udžbenike za svu decu (foto: Pixabay)

Grad Beograd obezbeđivaće besplatne udžbenike za svu beogradsku decu

Grad Beograd od 1. septembra 2023. obezbediće besplatne udžbenike za svu decu, koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Beograda.

Kako je ranije odlučeno, podsetio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, sredstva za tu namenu planirana su budžetom za 2023. godinu.

Procedura će biti takva da će škole birati izdavače, a kada se čitava procedura završi, novac će biti uplaćen izdavačima za komplete udžbenika za tačan broj dece koja su upisana u osnovne i srednje škole u glavnom gradu.

Ovo je odluka Skupštine grada Beograda, doneta na predlog gradonačelnika Beograda, naglašava Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

„Ministarstvo prosvete nije bilo zainteresovano da se dogovorimo, pa da za decu iz socijalno ugroženih porodica i drugih kategorija kojima su oni do sada davali udžbenike ne trošimo dupli novac. Zbog toga te porodice će dobiti duple udžbenike i od resornog ministarstva i od Grada Beograda“, precizirano je u saopštenju.

Dakle, pravo na besplatne udžbenike imaće sva deca Beograda i to će biti olakšica za roditeljski budžet koji će im od nove školske godine obezbediti Grad. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.