Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert grupe Divanhana u Beogradu
Koncert grupe Divanhana u Beogradu (foto: Albin Melez)
Koncert grupe Divanhana u Beogradu (foto: Albin Melez)

Koncert grupe Divanhana u Beogradu

Sarajevska grupa Divanhana posle pet godina održaće koncert u Beogradu, preciznije u MTS dvorani, u subotu, 17. juna 2023. od 20.00.

Grupa Divanhana, koja je trebalo da održi koncerte u Bogradu, Zrenjaninu i Velikoj Plani, u dogovoru sa svim organizatorima pomerila je svoje nastupe za sredinu juna.

Ovaj slavni sevdah sastav iz Sarajeva obilazi evropske koncertne sale i objavljuje albume, među kojima je jedan naročito zasijao – prošlogodišnji album „Zavrzlama“,

Nakon nastupa na različitim lokacijama od 2012. do 2018, Divanhana je za novi koncert u Beogradu odabrala mesto na kom još nije držala koncert: MTS dvoranu.

Krajem 2021, Divanhana je fanove obradovala novim hitom, „Ćilim“, što je predstavljalo uvod u „Zavrzlamu“. Ovaj peti album sastava donosi jedanaest bisera i veliku novinu u karijeri Divanhane: njihove autorske numere, koje su svojim kvalitetom privukle podjednaku pažnju kao i prepoznatljivi, koloritni aranžmani tradicionalnih pesama odnosno kompozicija drugih autora (Šaban Bajramović, Ljubiša Stojanović Louis itd).

Album „Zavrzlama“ je odlično prošao kod šire publike, medija i stručne javnosti, te pobrao izuzetne recenzije, osvojio visoke pozicije na top-listama i otvorio vrata ka brojnim festivalima i koncertima širom regiona i Evrope. Na listi najboljih albuma iz 2022. godine, po izboru članova panela „World Music Charts Europe“, album je zauzeo treću poziciju, dok se na godišnjoj listi panela „Balkan World Music Chart“, našao na drugom mestu. Prestižni britanski magazin „Songlines“ je „Zavrzlamu“ uvrstio u 10 najboljih albuma u svetu!

Domaća publika, koja je u skorije vreme prisustvovala koncertima u Kragujevcu, Guči, Užicu, Novom Sadu, Aleksincu, Pirotu i Nišu, uverila se u moć i punu zrelost benda. Na svojim nastupima, Divanhana publici pruža klasični sevdah i neosevdah, zatim blistave aranžmane, izvrsnu svirku, dinamični koncertni tok, upečatljivi vokal harizmatične Selme Droce i, iznad svega, nepatvorenu emociju, koja posetice neizostavno diže na noge.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni MTS dvorane i putem mreže tickets.rs. (danubeogradu.rs)