Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Zločin je moj
Novi filmovi u bioskopima: Zločin je moj
Novi filmovi u bioskopima: Zločin je moj

Novi filmovi u bioskopima: Zločin je moj

Posle svetske premijere na otvaranju 51. FEST-a, film reditelja Fransoa Ozona „Zločin je moj“, naći će se od 9. marta 2023. na repertoarima bioskopa.

Priča prati mladu, lepu, talentovanu, ali ne tako poznatu i bez novca, glumicu Madelin koja je optužena za ubistvo slavnog producenta. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Polin, mlade i nezaposlene advokatice oslobođena je optužbe za ubistvo jer je isti počinila u samoodbrani. Počinje novi život slave i uspeha, sve dok istina ne izađe na videlo.

„Oduvek sam želeo da napravim priču o lažnom prestupniku. Kada sam video hit dramu Žorža Bera i Luja Verneja iz 1934. znao sam da sam našao savršenu priliku da se pozabavim time. Zadržao sam istorijski i politički kontekst iz 1930, ali sam bio slobodan da prilagodim zaplet savremenom interesu“, rekao je reditelj Ozon.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Mon crime / Zločin je moj. Početak prikazivanja: 9. mart 2023. Dužina trajanja: 102 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2023. Žanr: krimi. Uloge: Nadia Tereszkiewicz, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, Jean-Christophe Bouvet, Rebecca Marder, Michel Fau, Radostina Rogliano, Félix Lefebvre. Reditelj: François Ozon.
(danubeogradu.rs)