Naslovna » Izlasci » Akcije » Sat za planetu Zemlju 2023.
Sat za planetu Zemlju (ilustracija: Pixabay)
Sat za planetu Zemlju (ilustracija: Pixabay)

Sat za planetu Zemlju 2023.

Akcija Sat za planetu Zemlju 2023. planirana je za subotu, 25. marta 2023. od 20.30, kao najveća svetska kampanja posvećena našoj planeti.

Svake poslednje subote u martu gašenjem svetala u 20.30, već šesnaest godina WWF (World Wide Fund for Nature) planira ovu akciju.

Pozvani su svi građani, javne institucije, gradovi širom Srbije da se odazovu akciji i isključe svetla u svojim domovima, na radnim mestima, na javnim trgovim i znamenitostima i tako podrže namere da pokažu da je svaki napor za očuvanje Zemlje vredan.

Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju jednu važnu poruku svetu – da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih.

– Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima, ali baš naprotiv – čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom! – poziva Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Već sada možete da kliknete na ovaj link, kako biste saznali šta se planira na lokacijama širom sveta, a takođe možete i da pročitate priče pojedinaca o tome šta rade za našu planetu.

„Sada je vreme da osiguramo zdravu i održivu budućnost za sve, da živimo u skladu sa prirodom“, naglašavaju organizatori. (danubeogradu.rs)