Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » SoftUni: Besplatna dva meseca učenja programiranja – prijave su otvorene još samo sedam dana
SoftUni: Besplatna dva meseca učenja programiranja - prijave su otvorene još samo sedam dana
SoftUni: Besplatna dva meseca učenja programiranja - prijave su otvorene još samo sedam dana

SoftUni: Besplatna dva meseca učenja programiranja – prijave su otvorene još samo sedam dana

Besplatno se pridružite najvećoj obrazovnoj IT zajednici u regionu. SoftUni kurs Uvod u programiranje počinje 18. marta, a prijave su otvorene do 15. marta 2023.

Kurs traje dva meseca i potpuno je besplatan. Predavač je Dušan Šijačić, dugogodišnji teoretičar i praktičar na polju Java programskog jezika.

Na kursu će polaznici savladati osnovne koncepte programiranja:

  • rad sa razvojnim okruženjem (IDE),
  • korišćenje varijabli i podataka, operatora i izraza,
  • rad sa konzolom (čitanje unosa i ispis rezultata),
  • korišćenje uslovnih konstrukcija (if, if-else) i petlji (for, while, do-while)…

Polaznici koji uspešno završe kurs i polože ispit mogu da nastave da se usavršavaju u okviru SoftUni programa edukacije. Završni ispit se plaća, ali polaznici nisu u obavezi da ga polažu nakon pohađanja kursa. Ukoliko želite da nastavite sa učenjem i savladavanjem Java programiranja po SoftUni programu, potrebno je položiti ispit, posle čega se nastavlja sa edukacijom.

Prijavite se odmah na ovom linku.

SoftUni – info

SoftUni je nastao u Bugarskoj 2013. kao najozbiljniji projekat u zemlji za edukaciju i stvaranje softverskih developera. Osnovali su ga i vodili softverski inženjeri koji su tačno znali kakve su potrebe kompanija poslodavaca, a sa druge strane, kakvi su programi, obuke i praksa potrebni polaznicima.

U 2019. godini, SoftUni je napravio prve korake ka širenju svog poslovnog modela izvan granica matične zemlje tako što je sproveo uspešne obuke u Severnoj Americi, Poljskoj, Rumuniji, Izraelu, Singapuru, Filipinima i Mongoliji obezbeđujući besplatnu obuku iz programiranja, kao i sveobuhvatan nastavni plan i program softverskog inženjerstva.

SoftUni je 2021. godine pokrenuo SoftUni Global inicijativu, čiji je cilj da pruži kvalitetan sadržaj za učenje onima koji žele da uđu u programiranje sa bilo kog mesta u svetu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.